Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

derbi na koševu

Rožman: Da vidimo gdje smo; Marinović: Sarajevo je pod većim pritiskom

Foto: FK Sarajevo

Derbi na Koševu zakazan je za nedjelju od 19.45 sati, a sudit će najbolji bh. sudija Irfan Peljto iz Sarajeva

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju će na Koševu dočekati ekipu banjalučkog Borca, u derbi susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon neočekivanog poraza od Sloge u prošlom kolu, Sarajevu se protiv lidera na tabeli pobjeda postavlja kao imperativ ukoliko želi zadržati priključak.

Trener Sarajevo Simon Rožman kazao je da su se u protekloj sedmici fokusirali na stvari koje su važne za predstojeći meč te da su odradili sve što su i planirali.

“Oni su šest bodova ispred nas. Sigurno da je ovo veliki izazov, da taktički vidimo gdje smo, šta nam još fali da budemo još konkurentniji za sami vrh”, kazao je Rožman.

Kada je u pitanju igrači kadar, Rožman ističe da se Renan Oliveira i Anđušić polako vraćaju, a danas će vidjeti u kakvom su stanju.

“Svi oni koji su spremni imaju šansu da budu u prvom timu”, istakao je.

Najvažnije je, kako kaže, da nema povreda koje bi igrače odvojile od terena na duže vrijeme, te da su se svi praktično oporavili.

Veznjak Sarajeva Mirza Mustafić vjeruje da ekipu čeka teška utakmica, ali da su igrači u proteklom periodu dobro radili i da svi jedva čekaju meč.

“Očekuje nas teška utakmica. Igrali smo prije par sedmica protiv njih, znamo šta nas očekuje. Dobro smo radili. Jedva čekamo utakmicu. Atmosfera u svlačionici je vrhunska od prvog dana. Igrači su uvijek tu jedan za drugog, kao velika porodica. U fudbalu uvijek imate padove. Važno je samo da nastavite raditi i da dajete maksimum, kad tad će vas nagraditi”, rekao je Mustafić.

Utakmica se igraju u nedjelju od 19 sati i 45 minuta na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Marinović: Sarajevo je pod većim pritiskom, na nama je da to iskoristimo

Fudbaleri banjalučkog Borca u nedjelju gostuju na Koševu ekipi Sarajeva u derbiju 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac je lider na tabeli nakon 12 kola sa šest bodova prednosti nad sutrašnjim protivnikom, a u Sarajevu dolazi riješen da pruži još jednu dobru partiju i domogne se novih prvenstvenih bodova te se učvrsti na prvoj poziciji.

“Nedavno smo odmjerili snage tako da nema nekih većih nepoznanica. Ekipa Sarajeva posjeduje kvalitet i očekujem težu utakmicu nego što je to bilo Banjaluci. Ipak, mi igramo veoma dobro, a ako ponovimo naša izdanja iz minulih utakmica, te ako budemo mirniji u završnici smatram da dobar rezultat po nas neće izostati”, poručio je trener Borca Vinko Marinović na pres-konferenciji.

Ističe da je od krucijalne važnosti da koncentracija tokom svih devedeset minuta igre bude na maksimalnom nivou.

“Ako gledamo poziciju na tabeli onda je Sarajevo pod većim pritiskom i na nama je da to pokušamo iskoristiti. Važno je da budemo maksimalno koncentrisani. Svaka greška može da odvede utakmicu u drugom smjeru od onog koji priželjkujemo. Važno je da iskoristimo svaku priliku u napadu koja nam se ukaže”, dodaje Marinović.

Upitan je nastup Zorana Krvžića koji ima manjih problema s povredom, dok su ostali igrači spremni za nastup.

Derbi na Koševu zakazan je za nedjelju od 19.45 sati, a sudit će najbolji bh. sudija Irfan Peljto iz Sarajeva.