Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Rožman nakon šestice protiv Tuzla Cityja: Slažemo kockicu po kockicu ali nije još kraj

rožman fk sarajevo
FOTO: Fena

Jedina pozitivna stvar je pogodak malog Garčevića koji je 2006. godište, kazao je trener Tuzla Cityja

Sarajevo je u okviru 15. kola savladalo Tuzlu City sa 6:2.

Svoj komentar nakon utakmice dao je Simon Rožman trener Sarajeva.

“Ja sam rekao da je ova utakmica za mene jako značajna, sigurno da smo u nekom periodu od 14. dana u kojima smo jako dobro radili. Dečki su sve ovo prenijeli na teren i ja mislim da je ovo sjajno izgledalo, ne u svim segmentima, ne kroz cijelo razdoblje, ali puno toga je bilo dobro. Velika čestitka za njih i jedna velika pobjeda. Slažemo kockicu po kockicu ali nije još kraj“, rekao je za Arena Sport.

Nakon utakmice razočaran je bio Adnan Osmanhodžić, trener Tuzla Citya.

”Nema se tu šta analizirati, analizirat ćemo dublje kada se vratimo. U teškoj smo situaciji, međutim danas smo nadigrani u svim segmentima igre. Moram reći, do sada smo isto tako gubili utakmice i hvalio sam igrače nakon njih, ali danas neću jer nisu zaslužili. Jedina pozitivna stvar je pogodak malog Garčevića koji je 2006. godište i koji je pokazao da se za 10 minuta može dosta napraviti za grb i dres koji nosiš. Na nama je da se saberemo, probamo izvuci pouku i da pokušamo osvojiti tri boda protiv Željezničara. Ovaj vid prije početka utakmice je nezadovoljstvo zbog suđenja u proteklih 13. kola a današnje suđenje bih pohvalio. Još bih želio da izjavim saučešće porodici Seada Jasenkovića, te Fudbalskom klubu Sarajevo“, rekao je trener Tuzla Citya.

Sarajevo je ubjedljivo slavilo rezultatom 6:2. Golove za Bordo tim postigli su Čataković (19., 36.), Mustafić (23., 26.), Hasić (63.), Anđušić (82.), dok su za goste strijelci bili Pantelić (22.) i Garčević (86.).

Sarajevo se pobjedom ponovo probilo na drugu poziciju sa tri boda manje od lidera Borca. Tuzla City ostao je u zoni ispadanja s 10 bodova, pet manje od prve pozicije koja garantuje opstanak.