Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener FK Sarajevo

Rožman: Puno je utakmica do kraja prvenstva, imamo dosta toga pokazati

rozman fk sarajevo
Foto: Fena

Rožman ističe da u dobrom raspoloženju dočekuju meč s Konjičanima, očekuje dobru utakmicu i pobjedu svog tima

Fudbaleri Sarajeva u subotu na Koševu dočekuju ekipu Igmana iz Konjica, u susretu 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo želi uvezati treću pobjedu u seriji kojom bi ostali u utrci za vodećim ekipama. Tim sa Koševa je trenutno na četvrtom mjestu sa dva boda zaostatka za trećeplasiranim Veležom te devet manje od drugoplasiranog Zrinjskog.

Izabranici trenera Simona Rožmana u dva posljednja susreta u prvenstvu upisali su ubjedljive pobjede, nad Goškom na Koševu 4:0 te u gostima nad Tuzla Cityjem 1:5, ali su prije meča sa Gabeljanima, u posljednjem kolu drugog kruga prvenstva ugostili Igman koji im je uzeo bod odigravši neriješeno 2:2.

Rožman ističe da u dobrom raspoloženju dočekuju meč s Konjičanima, očekuje dobru utakmicu i pobjedu svog tima.

-Prije par sedmica smo se sreli, dobro se poznajemo. U prošloj utakmici bilo je puno dobrih stvari samo što nas nije rezultat zadovoljio. Slično u tom smjeru želimo odigrati i ispred naših navijača se veselili. Ekipa je pokazala kvalitet, puno toga došlo je na svoje, u lijepoj atmosferi čekamo ovaj meč. Kada je u pitanju protivnik, tu ima dosta igrača koji su igrali ovdje i koji će igrati s posebnim motivom i žarom. Imaju dosta kompaktnu formaciju od koje ne odustaju. Puno je utakmica do kraja i mi imamo dosta toga pokazati – rekao je Rožman.

Susret se igra na stadioniu Asim Ferhatović Hase u sobotu od 20 sati i 45 minuta.