Fudbal

Bjegunac iz Hrvatske

RTL: Zdravko Mamić u tajnosti ispitan u BiH

10/02/2019

Početkom ove godine Mamić je otkrio kako je Vargi u nekoliko navrata isplatio veću količinu novca

Nepravomoćno osuđeni bjegunac Zdravko Mamić u Bosni i Hercegovini je ispitan oko afere SMS, piše RTL.

Time je ujedno dovršeno ispitivanje svjedoka u slučaju bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge pritvorenog zbog lažiranja SMS prepiske dužnosnika. Za osam dana znat će se i hoće li Varga i Blaž Curić na slobodu.

U tajnosti i bez odvjetnika Zdravko Mamić ispitan je 1. februara u Bosni i Hercegovini.

“Zdravko Mamića ispitan je putem međunarodne pravne pomoći u Kantonalnom tužiteljstvu u Mostaru kao svjedok. O sadržaju vam ne mogu govoriti”, kazao je odvjetnik Zdravka Mamića, Zdravko Rajić.

O odnosu s Vargom Mamić je novinarima već javno govorio. Između ostalog i da ga je upoznao u Osijeku kad mu je ponudio pomoć oko rješenja problema svastike na Poljudu.

“Onda mi je on rekao: Ali ja imam za tebe nešto važnije. Što imaš za mene važnije? Kaže, kako se radi pritisak na suce i kako se tebi montira suđenje. Daj mi to, zašto ne. Varga je ubrzo počeo tražiti pomoć. Rekao je da ima troje djece, da mu je kuća pod ovrhom, da mu treba novac i da je bolestan”, pojasnio je Zdravko Mamić u prosincu prošle godine.

Početkom ove godine Mamić je otkrio kako je Vargi u nekoliko navrata isplatio veću količinu novca.

“Ja sam ukupno Vargi, do njegovog uhićenja, isporučio što u novcu, što u nekim stvarima, skoro 200 tisuća eura, negdje i do milijun i pol kuna”, kazao je Mamić u istom iskazu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.