Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rudi Garcia: Džeki treba vremena, zabit će on puno golova

garcia dzeko

Roma je rutinskom pobjedom protiv Udinesea (3:1), sedmom ove sezone, zadržala lidersku poziciju u Seriji A. Dobra je to najava uoči derbija protiv Intera u subotu, koji se igra u okviru 11. kola italijanskog prvenstva.

[yuzo_related]

“Odigrali smo taktički jako dobro. Glavno da smo nastavili pobjednički niz, a moramo razmišljati samo o sljedećoj utakmici”; rekao je trener vučice Rudi Garcia

Roma je to tri boda stigla golovima Pjanića, Maicona i Gervinha, a ponovno nije uspio zabiti Edin Džeko, koji je ove sezone samo jednom zatresao mrežu protivnika. Ipak, Džeko je sinoć protiv Udinesea asistirao Maiconu za drugi gol Rimljana.

“Džekin nastup? Ne volim govoriti o pojedincima, ali za pobjedu morate imati 14 igrača koji moraju odigrati dobro. Nisam zabrinut za njega, on će zabiti puno golova za nas. Treba mu vremena.”

Roma sada ima 11 bodova ispred Juventusa koji je u srijedu ponovno izgubio, ovog puta od Sassuola 1:0.

“Prednost nad Juventusom? Mislimo samo o sebi. Juve će se vratiti, odlična su ekipa s vrhunskim trenerom”, zaključio je Garcia.

Osim duela Rome i Intera, u 11. kolu očekuje nas još jedan duel rimskih i milanskih klubova. Lazio će na Olimpicu ugostiti Milana.