Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Juventus potvrdio

Rugani i Matuidi izliječeni od COVID-19

pjanic-matuidi

Igrači su se, dakle, oporavili i više nisu izloženi režimu kućne izolacije

Fudbalski klub Juventus potvrdio je danas da su njegovi igrači Daniele Rugani i Blaise Matuidi izliječeni od COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

Obojica su prošlog mjeseca bili pozitivni na novi koronavirus, a Rugani je bio prvi igrač u Seriji A kod kojeg je ustanovljeno oboljenje COVID-19.

“Daniele Rugani i Blaise Matuidi prošli su, prema protokolu, dvostruku provjeru dijagnostičkim testovima (brisovima) za koronavirus. Testovi su se vratili sa negativnim rezultatima. Igrači su se, dakle, oporavili i više nisu izloženi režimu kućne izolacije“, saopštili su iz Juventusa.

Treći fudbaler “stare dame“, kod kojeg je dijagnostifikovan COVID-19, Paolo Dybala, također je blizu potpunog oporavka, ali se još uvijek čeka zvanična potvrda iz kluba.

Italija je sa više od 162.000 zaraženih i 21.067 preminulih jedna od najteže zemalja svijeta pandemijom novog koronavirusa.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 128.000 ljudi, a potvrđeno je više od 2.000.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 500.000 ljudi.