Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon hapšenja

Ryan Giggs neće voditi Vels na Svjetskom prvenstvu

giggs tw

Reprezentaciju od tada vodi njegov pomoćnik Rob Page, koji je Vels odveo na SP kroz dodatne kvalifikacije

Ryan Giggs napušta klupu reprezentacije Velsa i neće ga voditi na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Legendarni nogometaš Manchester Uniteda ne vodi reprezentaciju od kraja 2020. godine, nakon što je bio uhapšen zbog napada na suprugu.

Reprezentaciju od tada vodi njegov pomoćnik Rob Page, koji je Vels odveo na SP kroz dodatne kvalifikacije.

“Giggs će svoju odluku objaviti ovih dana. On opovrgava sve optužbe za nasilje, ali ne želi da njegov sudski proces na bilo koji način utječe na koncentraciju i atmosferu u momčadi na Svjetskom prvenstvu. Uvjeren je da će dokazati nevinost, ali budući da suđenje počinje tek u augustu, ne želi time opteretiti reprezentaciju”, piše Daily Mail.

Giggs je na sud trebao u januaru ove godine, ali je početak suđenja odgođen za 8. augusta. Podsjetimo, Giggs je u novembru 2020. godine uhapšen zbog sumnje da je napao suprugu i njezinu sestru, nakon čega je otišao iz reprezentacije.

Vels je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u skupini s Belgijom, Češkom, Estonijom i Bjelorusijom završio na drugome mjestu i ušao je u dodatne kvalifikacije. Tamo je u polufinalu pobijedio Austriju, a u finalu Ukrajinu.