Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sablić: Aberdeen nas nije podcijenio

sabljic

Uoči sutrašnjeg revanša drugog pretkola nogometne Lige prvaka Široki Brijeg – Aberdeen, trener osvajača Kupa BiH Goran Sablić kazao je kako se nada da će njegova ekipa na Pecari odigrati jednako kvalitetno kao i prije sedam dana u Aberdeenu u utakmici koja je završila bez pobjednika 1:1.

– Imamo povoljan rezultat koji nam daje nadu, ako odigramo kvalitetno kao u prvom susretu, da možemo proći u sljedeće kolo, a ja vjerujem da mi možemo i bolje – kazao je Sablić na konferenciji za novinare.

Kada je u pitanju Aberdeen, Sablić je dodao kako očekuje da oni neće odustati od svoje igre, a to je agresivan pristup, duge lopte i dosta ubačaja s bokova.

Na novinarsko pitanje je li Aberdeen možda podcijenio Široki u prvoj utakmici i odigrao ispod svojih mogućnosti, trener tima s Pecare odgovorio je kako, po njegovom mišljenju, to nije bio slučaj.

– Ne vjerujem da su nas podcijenili. Mislim da su oni u tom trenutku dali svoj maksimum i pokušali osigurati što bolji rezultat pred uzvrat. Nisu oni toliko loše odigrali, nego smo mi dobro stajali defanzivno, dobri smo se nosili s tim njihovim ubačajima i dugim loptama. Jednostavno smo odradili dobar posao – istaknuo je Sablić.

Po njegovim riječima, ekipa Širokog nema nikakvog imperativa u evropskim natjecanjima i nastup u Evropskoj ligi samo je nagrada njegovim nogometašima za dobar i naporan rad.

– S te strane, ekipa je rasterećena i od njih samo tražim da sutra izađu i odigraju utakmicu najbolje što mogu, bez ikakvih okova i pritisaka, i za nadati se da će to biti dovoljno za prolazak u sljedeće kolo – poručio je Sablić.

Ekipa škotskog doprvaka doputovat će u Mostar u poslijepodnevnim satima, gdje će biti smješteni do sutrašnjeg susreta.

Utakmica se igra u četvrtak, 20. jula, na stadionu Pecara, s početkom u 20:45 sati.