Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sablić i Bilobrk: Želja je postići, a ne primiti gol

sarajevo siroki3

Golman Širokog Brijega Luka Bilobrk uoči prve finalne utakmice Kupa BiH između Sarajeva i Širokog Brijega koja se igra sutra na stadionu Asim Ferhatović-Hase uz direktan prijenos na Areni Sport, kazao je kako očekuje da njegov tim osvoji trofej, priznajući da je Sarajevo u sutrašnjoj utakmici zbog prednosti domaćeg terena, ipak favorit za pobjedu.

– Veliki uspjeh bio bi kada bismo postigli, a ne bi primili gol. Ipak, u konačnici, favoriti su znali padati, a past će, vjerujem, i ovog puta jer znam snagu našeg tima, rekao je.

Šef stručnog štaba Goran Sablić ustvrdio je da se ipak igra 180 minuta, odnosno da je utakmica na Koševu samo ‘prvo poluvrijeme.

– Sarajevo je kvalitetno, opasno u tranziciji, ispucavanjima na Ahmetovića te prekidima, ali znaju biti pod pritiskom kada igraju kući, dok je Široki Brijeg, s druge strane, osvježen i maksimalno spreman. Znamo šta želimo i tako ćemo se postaviti. Želimo pozitivan rezultat, što znači ne primiti gol, a ako je moguće zabiti. Iako, ne vjerujem da će se u prvoj utakmici riješiti pitanje pobjednika Kupa BiH, kazao je.

Za utakmicu na Koševu ne konkuriraju Baraban, Ćorić i Wagner. Ćorić se već duže vrijeme vuče povredu, dok je Baraban u Kaknju slomio fibulu zbog čega će propustiti ostatak sezone. Wagner je osjetio zatezanje zadnje lože te će najvjerovatnije propustiti prvi finalni susret dok bi za uzvrat trebao biti spreman.