Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener sarajeva

Sablić: Moramo unaprijediti igru i uzeti tri boda

goran sablic – fena (1)

Kada je u pitanju igrački kadar, Sablić ističe da su svi na dispoziciji osim Lazića i Ševelja za koje “očekuje pozitivne vijesti”

Fudbaleri Sarajeva u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Koševu dočekuju ekipu Leotara.

Radi se o veoma bitnom meču za bordo tim pred gradski derbi sa Željezničarom i sigurno da će izabranici trenera Gorana Sablića jurišati na tri boda.

– Ono što želimo i što je naš cilj je da poboljšamo i unaprijedimo igru na Koševu i uzmemo tri boda koja su nam važna, s obzirom da nemamo baš najbolje rezultate u posljednje vrijeme kad igramo kući. Momčad Leotara je tvrda, dobra u defanzivnom bloku i znamo šta nas čeka. Trebamo podići agresivnost u napadačkom dijelu i tražiti gol od prve minute. Bit će izmjena u ekipi, a sve sa ciljem da izgledamo bolje i unaprijedimo igru – kazao je Sablić.

Kada je u pitanju igrački kadar, Sablić ističe da su svi na dispoziciji osim Lazića i Ševelja za koje “očekuje pozitivne vijesti”.

Fanimo se također priključio ekipi, ali još nije u trenažnom procesu. Sablić se nada da će Englez danas biti na treningu te naglašava da će trebati određeno vrijeme da se vrati u takmičarski ritam.

Prvotimac Halid Šabanović bio je kategoričan u najavi utakmice, ističući da ih interesuju samo tri boda.

– Interesuju nas samo tri boda. Daćemo sve od sebe da pobijedimo i napravimo dobru uvertiru za derbi – kazao je Šabanović.

Susret Sarajevo – Leotar igra se u petak na Koševu u 18 sati, a sudi Zoran Grbić iz Prijedora.

Nakon osam kola Sarajevo zauzima četvrto mjesto na tabeli sa 14 bodova, dok je Leotar deseti sa pet bodova.