Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sablić otpisao Sušića

susic tobol (1)

U Sarajevo je 29-godišnji bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine stigao u februaru prošle godine, ali je zbog problema s ozljedama odigrao samo 27 utakmica te je postigao dva gola, uz dvije asistencije

Tino Sven Sušić neće više nositi dres Sarajeva, objavio je trener Goran Sablić.

Bivši reprezentativac na kraju prošle sezone optužen je za kršenje klupskog pravilnika, navodno mu se zamjeralo nezalaganje i nezainteresiranost na treninzima i utakmicama. Tada je izbačen iz ekipe, ali je početkom ove sezone vraćen i odigrao je pet utakmica. Sada je Sablić, koji Sušića nije koristio na posljednje dvije utakmice, poručio da je nekadašnji reprezentativac BiH zauvijek otpisan.

“Sušić nije u ekipi, meni trebaju igrači koji žele ostaviti srce na terenu. Cijenim ga, znamo se privatno, ali ekipa je na prvom mjestu. To je moja odluka i ja stojim iza nje, a što se mene tiče, odluka je konačna”, rekao je Sablić.

U Sarajevo je 29-godišnji bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine stigao u februaru prošle godine, ali je zbog problema s ozljedama odigrao samo 27 utakmica te je postigao dva gola, uz dvije asistencije.

Sušić je od 2012. do 2016. bio ključni igrač splitskog Hajduka, za koji je odigrao 134 utakmice, postigao 27 golova i namjestio 23. Tada je postao i reprezentativac BiH te išao na na prvo svjetsko prvenstvo na koje se plasirala BiH.

U posljednjoj sezoni u Hajduku bio je i najbolji igrač HNL-a. Tada ga je Genk kupio za dva miliona eura, ali se u Belgiji nije snašao. Nakon Genka (24 nastupa, jedan gol) igrao je za Maccabi (devet utakmica), Antwerp (dvije utakmice), Venlu (28 utakmica, pet golova) i Hartbergu (dvije utakmice).