Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope

Šahtar pregazio Basela, Sevilla se provukla protiv Wolvesa

New Project (4)

Puno dramatičnije bilo je u Duisburgu gdje su igrali Wolverhampton i Sevilla

Nakon što su polufinale Lige Evrope u ponedjeljak izborili Inter i Manchester United, u srijedu su to uspjeli i Šahtar i Sevilla.

Ukrajinski prvak je u Gelsenkirchenu bez ikakvih problema razbio Basel s 4:1, a sve je bilo gotovo nakon 22. minute. Već u 2. minuti Junior Moraes je zabio nakon ubačaja iz kornera, a u 22. je Taison iz odbijanca povisio na 2:0.

Nevjerovatno je što su Ukrajinci sve promašili do poluvremena, a definitivno su prelomili susret u 75. minuti kad je Alan Patrick realizirao penal. Na 4:0 povisio je Dodo dvije minute prije kraja, a počasni gol za slabe Švicarce zabio je Van Wolfswinkel u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Puno dramatičnije bilo je u Duisburgu gdje su igrali Wolverhampton i Sevilla. Englezi su bolje ušli u susret, a u 12. minuti su imali veliku priliku nakon što je Adama Traore srušen u šesnaestercu. Penal je izveo Raul Jimenez, ali je to učinio očajno i Bono mu je obranio.

Sevilla je imala najveću priliku u 63. minuti kad je Rui Patricio odbranio veliku priliku En Nesyriju.

Dvije minute prije kraja Sevilla je ipak došla do pobjede. Banega je ubacio s desne strane, a Luis Ocampos lijepim udarcem glavom zabio za pobjedu i prolazak u polufinale. Biće to šesto polufinale za Sevillu u Ligu Evrope.

Sevilla će za finale igrati u subotu protiv Manchester Uniteda, a dan kasnije na rasporedu je drugi polufinalni par Inter – Šahtar. Finale Lige Evrope igra se 21. avgusta u Kölnu.