Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac

Said Hamulić zvanično ima novi klub

said hamulic
Foto: www.fclm.ru

Novi klub je Hamulića posudio do kraja sezone 2023/2024, a postoji i mogućnost da ga otkupe uoči naredne sezone

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Said Hamulić, odlučio je promijeniti sredinu ovog zimskog prijelaznog roka, te će zaigrati za treći klub u posljednjoj godini. Nakon neuspješne posudbe u nizozemskom Vitesseu, Hamulić je sada prešao u redove moskovskog Lokomotiva.

Novi klub je Hamulića posudio do kraja sezone 2023/2024, a postoji i mogućnost da ga otkupe uoči naredne sezone. Lokomotiv je na svojoj zvaničnoj stranici opisao Hamulića kao raznovrsnog igrača koji može pokriti sve pozicije u napadu. Klub izražava nadu da će se Hamulić pokazati kao dobro pojačanje.

Ova transfer promjena predstavlja novi izazov za Hamulića, koji će se morati prilagoditi novom timu i ligi. S obzirom na njegovu sposobnost da se prilagodi različitim pozicijama, očekuje se da će donijeti dodatnu dubinu i kvalitet u napadu Lokomotiva.

Hamulić je već dokazao svoj talent igrajući za različite klubove u BiH i inozemstvu, te kao reprezentativac BiH. Sada ima priliku pokazati svoje vještine i doprinijeti uspjehu Lokomotiva u preostalom dijelu sezone, prenosi Sport1.

Reprezentativac BiH je u za Vitesse u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 805 minuta u kojima je upisao samo jednu asistenciju.