Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ne idu na mundijal

Salah govorom u svlačionici zabrinuo Egipćane, ministar ga prekinuo

salah

Salah je za Egipat odigrao 84 utakmice i zabio 47 golova. Na Svjetskom prvenstvu 2022. neće nastupiti, a na Mundijalu 2026. godine imat će 34 godine

Senegal je u uzvratnoj utakmici afričkog doigravanja za Svjetsko prvenstvo nakon boljeg izvođenja penala izbacio Egipćane i osigurao odlazak u Katar.

Jedan od tragičara Egipćana bio je njihov kapiten i najbolji igrač Mohamed Salah, koji je promašio penal u raspucavanju. Nakon utakmice Salah je održao govor u svlačionici i zabrinuo saigrače.

“Rekao sam igračima prije uzvratne utakmice da sam ponosan što igram s njima i oni su mi podrška“, piše egipatski Filgoal pa nastavlja:

“Uživao sam igrajući s prethodnim generacijama. Wael Jumaa, Muhammad Abou Trika, Abdullah Al-Saeed… Sretan sam i ponosan zbog ovih momaka s kojima sam igrao. Bila mi je čast. To je sve što mogu reći bez obzira na to što se dogodilo kasnije“, rekao je Salah.

Potom ga je u govoru prekinuo egipatski ministar sporta: “Bit ćeš ti ovdje, bit ćeš.”

Salah je za Egipat odigrao 84 utakmice i zabio 47 golova. Na Svjetskom prvenstvu 2022. neće nastupiti, a na Mundijalu 2026. godine imat će 34 godine.