Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njemački mediji

Salihamidžić će preživjeti čistku u Bayernu, dva igrača sigurno odlaze!?

Hasan Salihamidžić
Foto: Twitter
Hasan Salihamidžić

Nadzorni odbor Bayerna mogao bi 22. maja da smijeni izvršnog direktora Olivera Kahna zbog loših rezultata minhenskog kluba u ovoj sezoni.

Bayern je u četvrtfinalu Lige prvaka eliminisan od Manchester Cityja, a u Kupu Njemačke Bavarci su poraženi od Freiburga (1:2).

Bayern je prije više od mjesec dana smijenio trenera Juliana Nagelsmanna, a na njegovo mjesto postavio je Thomasa Tuchela. Ova smjena nije dala željene rezultate, pošto je Bayern izgubio i prvo mjesto na tabeli Bundeslige pet kola prije kraja prvenstva.

Kahn je 2021. godine na mjestu izvršnog direktora Bayerna zamjenio Karl-Heinza Rummeniggea.

“Kahn bi mogao da bude smjenjen već 22. maja, ali će Hasan Salihamidžić ostati sportski direktor kluba. Kahn je najveći krivac za loše rezultate, jer je prvi operativac koji odlučuje o svemu. On je odlučio da smjeni trenera i da dovede igrače. Bayernu ne ide ni sa Nagelsmannom, ali ni sa Tuchelom. Čelnici kluba će raspravljati i o Salihamidžiću, ali jedini funkcioner čiji je posao u velikoj opasnosti je Kahn”, navode Bild i Sky Njemačka.

Njemački mediji tvrde da Bayern planira na kraju sezone da renovira tim.

“Iz Bayerna će sigurno otići Serge Gnabry i Sadio Mane, a nije nemoguće da ode i Thomas Muller, koji je jedan od simbola Bayerna. Tuchel će ostati trener Bayerna iako ima loše rezultate”, navode njemački mediji.