Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hasanova ideja

Salihamidžić i Bayern donirali opremu klubovima i institucijama u Jablanici

bayern donacija fena (1)

FC Bayern dao je suglasnost i danas smo sretni da možemo realizirati isporuku vrijedne opreme

FC Bayern Munchen i bh. nogometaš Hasan Salihamidžić, koji u tom njemačkom klubu obavlja funkciju sportskog direktora, donirali su vrijednu sportsku opremu klubovima i institucijama u Jablanici.

Osim klubovima, opremu su donirali i osnovnoj i srednjoj školi, Vatrogasnoj jedinici, Sportskom centru Jablanica, Gorskoj službi spašavanja stanica Jablanica, planinarskim udruženjima, Omladinskom klubu “Pod istim suncem” i odredu izviđača “Jablan”

Hasanov otac Ahmed Salihamidžić prilikom predaje donacije naglasio je kako će oprema omogućiti da se stvore bolji i kvalitetniji uvjeti za rad i funkcioniranje jablaničkih udruga i sportskih klubova, priopćeno je iz Općine Jabalnica.

“Ideja je potekla od Hasana, a želja nam je bila da obuhvatimo sve sportske kolektive u Jablanici. FC Bayern dao je suglasnost i danas smo sretni da možemo realizirati isporuku vrijedne opreme. Moram naglasiti da smo imali sjajnu podršku svih organa u našoj općini, posebno Sportskog saveza, Općine i načelnika Damira Šabanovića”, kazao je Salihamidžić.