Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bavarci traže veznjaka

Salihamidžić krenuo po Pjanića?!

PJANKE (2)

Pregovori aktuelnog prvaka Njemačke sa nizozemskim veznjakom Georginijom Wijnaldumom (ističe mu ugovor s Liverpoolom) ne odvijaju se prema planu, te se minhenski klub okreće Zmaju

Trener Barcelone Ronald Koeman napravio je spisak fudbalera koje želi da katalonski klub proda u predstojećem ljetnom prelaznom roku, a među njima je, prema pisanju španskih medija, i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

No, reprezentativac BiH ne bi trebao puno brinuti kada je nastavka karijere u pitanju.

Kako navode njemački mediji, ali i španski Mundo Deportivo, u red za usluge Pjanića stao je i bavarski gigant, Bayern.

Naime, pregovori aktuelnog prvaka Njemačke sa nizozemskim veznjakom Georginijom Wijnaldumom (ističe mu ugovor s Liverpoolom) ne odvijaju se prema planu, te se minhenski klub okreće Zmaju.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić radi na transferu svog sunarodnjaka.

Upravo bi uloga bivšeg reprezentativca naše zemlje mogla biti ključna u cijeloj priči… Navodno su za Pjanića također zainteresovani PSG i Chelsea.

Ukoliko Ronald Koeman ostane na klupi katalonskog giganta, u narednoj sezoni neće računati na Miralema Pjanića, te Philippea Coutinhoa, Matheusa Fernandesa, Juniora Firpoa, Neta Murarau, Martina Braithwaitea i Samuela Umtitija, piše madridski ”As”.

Na transfer listu uvršteni su i Sergi Roberto, Clement Lenglet i Ousmane Dembele. Ukoliko bi došla zadovoljavajuća ponuda Koeman bi se i njih riješio. Na posudbu u druge ekipe planira poslati Francisca Trincaoa i Riquija Puiga.

Međutim, kompletan plan past će u vodu ukoliko čelnici Barcelone u narednim danima odluče uručiti otkaz Koemanu, radi nezadovoljavajućih rezultata u minuloj sezoni.