Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Salihamidžićevih 100 direktorskih dana: Zabrana pušenja, letenja, smjena trenera…

salihamidzic

Hasan Salihamidžić je nedavno obilježio stotinu dana na funkciji sportskog direktora Bayerna. Mediji u Njemačkoj bavili su se Bracinim početkom, pa su u analizi u obzir uzimali niz značajnih stavki od neočekivane pobune najvećih zvijezda, do lošeg starta sezone koji je malo ko očekivao. Također, Salihamidžić je odmah na početku bio primoran uručiti otkaz prijašnjem treneru Carlu Ancelottiju koji je smatram glavnim krivcem za loše rezultate Bavaraca.

Salihamidžić je odmah po dolasku rekao da će igračima biti 24 sata na raspolaganju, udovoljavao je njihovim zahtjevima, pa je otpustio i ranijeg masera, da bi ljutnju izazvao kod stranaca kojima je onemogućio letove u slobodnim danima. Također, odmah u početku zabranio je pušenje u blizini svlačionice.

Nekolicina medija ga je kritikovala, nazivajući ga pripravnikom koji samo sluša Ulija Hoenesa i Karl-Heinza Rummeniggea, dok su ga dvojica ključnih ljudi u klubu branili, hvaleći njegov angažman koji je, kako su navodili, za mjesec veći nego učinak Matiasa Summera za tri godine. Salihamidžića su javno podržali gotovo svi nekadašnji saigrači iz Bayerna.