Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Salihović: Pred jednu od najvažnijih utakmica karijere do jutra sam igrao Play station

Fussball 1899 Hoffenheim – FC Augsburg, 20.12.2011

Bez obzira što je davno napustio klub, Sejad Salihović i danas je vezan za Hoffenheim. Njegova porodična kuća nalazi se u ovom dijelu Njemačke, dok Sejad svaki put kad je bez kluba formu odžava s timom čiji je nekad bio član. Tako je bilo i ljetos pred potpis za HSV.

– Vrijeme u Hoffenheimu je najljepši period mog života. Osim što smo slavili uspjehe, sticao sam prijatelje i tu se uvijek lijepo osjećao, rekao je za njemački Achtzehn99.

Priznao je da u momentu kad je dobio ponudu Hoffenheima, gotovo ništa nije znao o ovom klubu.

– Iskreno, ranije nikad nisam čuo za taj klub. Zvao je Ralf Ragnick i pitao hoću li da dođem. Znao sam samo da je blizu Stuttgarta. Osjećao sam se loše u Berlinu i odlučio sam, rekao je Salihović.

Posebno je izdvojio utakmice protiv Bayerna i Dortmunda. Prvi meč s Bayernom nakon ulaska u Bundesligu bio je uzbudljiv, a Hoffenheim ga je ipak izgubio. S Dortmundom se kasnije igralo za opstanak, a Salihović je s dva gola u finišu spasio klub ispadanja.

– Dortmund je tog dana mogao voditi 5:0, ali nije imao sreće. Na kraju smo krenuli na sve ili ništa i preokrenuli. Pamtim golove i Grosskreutza koji me provocirao. Do početka utakmice bio sam uvjeren da ću sjediti na klupi. Ipak, trener je kazao da i ja i Sven Schipplock idemo od početka. Noć prije do jedan iza ponoći igrali smo Play station. Kad smo shvatili da ćemo započeti utakmicu pogledali smo se i pomislili da bi bilo bolje da nismo ostali do kasno budni, prisjetio se bivši bh. reprezentativac.