Fudbal

kvalifikacije za sp

Samira Hurem nakon 0:3 protiv Danske: Žao mi je što smo rano primili golove

25/11/2021

Danas u okviru ove grupe, igraju i Rusija – Azerbejdžan, a sutra će igrati Malta i Crna Gora. Slobodan je u ovom 5. kolu Azerbejdžan

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpila je i četvrti poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, a bolje od bh. nogometašica danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici bile su favorizirane Dankinje (0:3).

Selektorka BiH Samira Hurem, uprkos visokom porazu, nije bila nezadovoljna igrom svojih igračica, koje su od iste ekipe prije mjesec dana u gostima poražene s 0:8.

-Opet moram čestitati Dankinjama, koje su pokazale kvalitet. One su jedna od najboljih ekipa na svijetu, ali moram pohvaliti svoje igračice, koje su danas mnogo bolje odigrale. Ispoštovale su sve što smo dogovorili, koliko smo mogli i koliko smo imali kvaliteta. Posebno hvala kapitenki Mileni Nikolić, koja je odigrala super.

Igrala je odbrambenog igrača, a ona je, inače, naša napadačica. Samim tim puno je pomogla. Ali, osim nje, sve igračice zaslužuju čestitke – smatra Hurem, koja dodaje kako je rezultat realan omjer snaga na terenu.

Žao joj je, dodaje, što su rano primile dva gola (1. i 15. minuta), ali smatra da ih je potresla situacija oko ovog meča, koji je počeo minutom šutnje zbog smrti nedavno preminule Amele Fetahović.

-Fetahović je naša bivša igračica i tu smo, dok je utakmica krenula, svi, čini mi se, s emocijama, ali ovo je za nas dobar rezultat, jer smo napravili pomak u igri- ističe Hurem.

Slijedi utakmica protiv Malte, koja će se, također u Zenici, igrati u utorak, 30. novembra, sa početkom u 13.00 sati. Malta je jedini rival u ovim kvalifikacijama od kojeg bh. nogometašice izgubile, jer je, prije dva mjeseca, na Malti rezultat bio 2:2.

-Sve što želimo je da pobijedimo i da osvojimo nova tri boda. Biće i to teška, veoma zahtjevna utakmica. Pogotovo što se Malta dobro brani. To će biti sasvim drugačija utakmica, u odnosu na ovu, ali vjerujem u ove djevojke. Imat ćemo dovoljno vremena da se oporavimo i da se dobro pripremimo i osvojiti vrlo važne bodove za nastavak- kaže Hurem.

Danas u okviru ove grupe, igraju i Rusija – Azerbejdžan, a sutra će igrati Malta i Crna Gora. Slobodan je u ovom 5. kolu Azerbejdžan.

Tabela grupe E: Danska 15, Rusija 14 (-1), Crna Gora 6 (-1), Malta 4 (-1), BiH 1, Azerbejdžan 0 (-1) bodova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.