Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samo jedan klub u Bundesligi nikad nije kapitulirao pred Vedatorom

ibisevic

Vedad Ibišević se tokom deset godina igranja u Njemačkoj u strijelce upisao minimalno jednom protiv svih klubova koji danas igraju u Bundesligi, s izuzetkom jednog.

Nikada nije pogodio mrežu Leipziga, što je i logično s obzirom da nije imao priliku igrati protiv ovog kluba ni noseći dres Aachea, ni Hoffenheima, ni Stuttgata, niti Herthe.

Kada je sa Hoffenheimom igrao u Cvajti, Leipzig je bio član nižeg ranga, dok je u ostalim sezonama u kojima je reprezentativac BiH igrao u najjačem rangu, Leipzig bio trećeligaš ili drugoligaš.

Njegova najveća mušterija je HSV čiju mrežu je pogađao čak devet puta, od čega dva puta u šestom kolu tekuće sezone. Osam puta pogađao je gol Schalkea, a po sedam pogodaka postigao je Leverkusenu i Kolnu. Šest pogodaka postigao je Borussiji Dortmund i Eintrachtu iz Frankfurta, a pet “svojim“ Hoffenheimu i Herthi.

Po četiri pogotka postigao je na mečevima protiv Mainza, Augsburga i Freiburga, tri puta je pogađao protiv Bayerna i Borussije M'gladbach, a po dva puta protiv Werder Bremena, Wolfsbuga i Darmstadta.

U tekućoj sezoni strijelac je bio u pet navrata, a pogađao je po dva puta protiv Frankfurta i HSV-a, kao i jednom protiv Ingolstadta.