Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

treba i sreće

Samo su dva tima uspjela ispasti iz Evrope kao Bičakčićev Hoffenheim

hoffenheim.jpg

U istoriji Lige prvaka samo su prije Hoffenheima dva tima “uspjela” završiti kao posljednjeplasirani u grupnoj fazi Lige prvaka, nakon što su u istoj zabili 10 golova i više

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić večeras je s klupe odgledao poraz i oproštaj svog Hoffenheima od evropske scene ove sezone.

Njemačka ekipa porazom od Cityja na Etihadu (1:2) završila je grupnu fazu kao posljednjeplasirana s tri boda. Tri remija i tri poraza.

No, ne mogu se sramiti svoga nastupa u Ligi prvaka. Naprotiv, igrali su za gol više, ali jednostavno, nisu imali ni sreće.

Uspjeli su zabiti čak 11 golova.

U istoriji Lige prvaka samo su prije Hoffenheima dva tima “uspjela” završiti kao posljednjeplasirani u grupnoj fazi Lige prvaka, nakon što su u istoj zabili 10 golova i više. Prije Bičakčića i družine, tako su završili još samo Monaco (sezona 2000-01) i Olympiakos (2002-03).

Dovoljno je pogledati minutu i način na koji je večeras City načeo njemačkog predstavnika i biće vam jasno da oni ove sezone u Ligi prvaka nisu imali baš nikakve šanse uprkos dopadljivoj i efikasnoj igri…

Rezultati by SofaScore