Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sampaoli: Messi ne priprema taktiku i ne određuje ekipu za utakmice

messi_sampioli

Jorge Sampaoli, selektor fudbalske reprezentacije Argentine uoči današnjeg duela osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Francuske kazao je da Lionel Messi ne priprema taktiku i ne određuje ekipu koja će igrati, kao što to tvrde pojedini svjetski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon poraza Argentine u drugom kolu grupe “D“ od Hrvatske rezultatom 0:3 počele su špekulacije o tome kako je rukovodstvo Saveza oduzelo ovlasti Sampaoliju i prepustilo vođenje tima reprezentativcima, među kojima, naravno, najveći uticaj ima kapiten Messi. Čak su i kamere u narednom susretu protiv Nigerije zabilježile kako navodno Sampaoli pita Messija, koji je prišao uz aut liniju, da li da uvede Sergija Aguera.

“To nije bio razgovor kakvim je okarakterisan. Razmatrali smo različite opcije u važnoj utakmici i morali smo donijeti odluku. To je jednostavno bila razmjena mišljenja s jednim od mojih igrača i to je sve“, kazao je Sampaoli i okrenuo se ogledu s Francuzima:

“Igraćemo s nožem u zubima. Ova grupa igrača je veoma ponosna što predstavlja svoju zemlju, što nas čini opasnima za bilo kojeg protivnika. Nakon utakmice, analize će pratiti naš rezultat. Ako pobijedimo, reći će da sam odličan trener, a ako izgubimo reći će da sam jako loš.“

Utakmica osmine finala Mundijala između Francuske i Argentine igraće se danas s početkom u 16 sati u Kazanu. Pobjednik će se u četvrtfinalu sastati s boljim iz drugog današnjeg susreta Urugvaj – Portugal, koji je na programu od 20 sati u Sochiju.