Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

daily mail

Sanchez i Džeko iduće sezone u istom timu?!

dzeko111 (1) (2)

Sanchez zarađuje oko 500.000 funti sedmično u Unitedu, i njegov odlazak pomoći će Crvenim đavolima u pogledu budućih transfera

Alexis Sanchez i Edin Džeko naredne sezone bi mogli zaigrati u istom timu, piše britanski Daily Mail.

Kako tvrdi londonski list, milanski Inter je odlučio ponuditi “rutu za bijeg” čileanskom ofanzivcu, koji se pati u Manchester Unitedu, te ne pruža ni približno dobre partije kao u svojoj eri u Arsenalu.

Ove sezone Sanchez je postigao samo jedan pogodak u 20 mečeva i zbog toga Ole Gunnar Solskjaer gleda kako da ga se riješi, što upravo italijanski gigant želi iskoristiti, vjerujući kako najbolji dani ipak nisu još uvijek iza 30-godišnjaka. Sanchez zarađuje oko 500.000 funti sedmično u Unitedu, i njegov odlazak pomoći će Crvenim đavolima u pogledu budućih transfera.

Sanchez bi se u tom slučaju nakon osam godina vratio u Seriju A, gdje je i postao poznat u Udineseu.

Proveo je pet godina u italijanskom klubu, prije nego je otišao u Barcelonu.

Međutim, malo je vjerovatno da će mu Inter biti u mogućnosti ponuditi sličnu plaću, te će vjerovatno morati pristati na znatno manju.

Daily Mail također navodi da je jedna od meta Intera i kapiten Zmajeva Edin Džeko, za kojeg vjeruju da bi bio idealna “devetka” nakon što prethodno klub napusti Mauro Icardi.