Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napadač Intera

Sanchez operisao članak, izvan terena tri mjeseca

sanchez

Sanchez je ljetos stigao u Inter na jednogodišnju posudbu. Odigrao je četiri utakmice i postigao jedan gol

Milanski Inter potvrdio je da je čileanski fudbaler Alexis Sanchez u srijedu podvrgnut operativnom zahvatu lijevog članka i da će izvan terena biti tri mjeseca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Napadač Intera koji je na posudbi iz Manchester Uniteda povrijedio se u subotu u prijateljskoj utakmici između Čilea i Kolumbije, koja je završena bez golova.

U srijedu ujutro 30-godišnji Sanchez je u Barceloni podvrgnut medicinskim pretragama, pri čemu su testovi otkrili dislokaciju tetive lijevog gležnja.

“Pregled je potvrdio dijagnozu medicinskog osoblja Intera i donijeta je odluka da se obavi operacija na lijevom članku. Operacija je izvedena popodne na dugom lisnom mišiću i protekla je tačno onako kako je planirano“, objavili su iz Intera.

Sanchez je ljetos stigao u Inter na jednogodišnju posudbu. Odigrao je četiri utakmice i postigao jedan gol. U bogatoj igračkoj karijeri Čileanac je nastupao još za: Cobrelou, Udinese, Colo-Colo, River Plate, Barcelonu i Arsenal. U dresu reprezentacije Čilea, s kojom je dva puta osvajao Copa Americu, odigrao je 132 utakmice i postigao 32 gola.