Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Furija

Santi Cazorla nakon četiri godine ponovo u reprezentaciji Španije

spanija

Cazorla je tokom oporavka od teške povrede prošao čak deset operativnih zahvata i u nekoliko navrata ozbiljno razmišljao o okončanju karijeru

Santi Cazorla, fudbaler Villarreala, u petak, ujutru je dobio neočekivani poziv, koji mu je dan učinio ljepšim. Naime, nakon četiri godine i velikih problema sa povredom Ahilove pete, koja mu je ugrozila karijeru, Cazorla je ponovo pozvan u reprezentaciju Španije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španski selektor Luis Enrique uvrstio je iskusnog 34-godišnjeg veznog fudbalera na spisak za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Farskih Ostrva 7. juna u Torshavnu i Švedske tri dana kasnije u Madridu.

Cazorla je tokom oporavka od teške povrede prošao čak deset operativnih zahvata i u nekoliko navrata ozbiljno razmišljao o okončanju karijeru. Međutim, izdržao je sve i ove sezone se vratio fudbalu u dresu Villarreala i iznenadio sjajnim partijama. Očigledno je to impresioniralo i Enriquea, koji je odlučio da ga vrati u državni tim.

Cazorla je sa Španijom osvojio dva naslova šampiona Evrope, 2008. i 2012. godine. Zbog povrede je propustio osvajanje svjetskog trona 2010. godine u Južnoj Africi. Tokom karijere, osim za Villarreal u kojem je počeo, igrao je za Recerativo Huelvu, Malagu i Arsenal. U dresu nacionalnog tima nastupio je 77 puta uz 14 pogodaka.