Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Santos, Ranieri i Zidane u trci za trenera godine

fifa-trener godine

Lista kandidata za najboljeg trenera u 2016. godini sužena je na tri imena.

Trener Leicestera Claudio Ranieri, selektor Portugala Fernando Santos i trener madridskog Reala Zinedine Zidane će se takmičiti za najboljeg stratega ove godine.

Ranieri je sa Leicesterom oduševio čitav svijet. Bivši strateg Chelseaja i Intera se sa “Lisicama” popeo na krov Engleske, od tima koji je u sezoni 2014/15 jedva izborio opstanak, Italijan je napravio šampionsku ekipu i svijetu podario najljepšu fudbalsku bajku u zadnjih desetak godina.

Što se tiče Fernanda Santosa, on je takođe uspei nešto neočekivano, popeo se sa selekcijom Portugala na krov Evrope kada se tome niko nije nadao. Osvojio je Santos Evropsko prvenstvo u Francuskoj, nakon što u grupnoj fazi takmičnja nije upisao nijedan trijumf.

U velikom finalu je savladao domaćina Francusku, golom Edera u drugom poluvremenu susreta.

Treći kandidat je svojevremeno jedan od najboljih fudbalera na svijetu, a sada čovjek iza uspjeha Real Madrida u sezoni za nama, Zinedine Zidane.

U svojoj debitantskoj trenerskoj sezoni, legendarni Francuz je uspio da se popne na krov Evrope sa Madriđanima, kako je Real osvojio Ligu prvaka, pobijedivši gradskog rivala Atletico u velilkom finalu, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Zidane nije ni čitavu sezonu proveo na klupi Reala, palicu je od Rafe Beniteza preuzeo šestog januara tekuće godine.