Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Santos: Ronaldo će igrati još 10 godina

ronaldo slavi

Portugal je na iznenađenje većine nogometnih stručnjaka stigao do velikog finala i večeras će imati priliku protiv domaćina Francuske osvojiti svoj prvi evropski naslov. Portugalski selektor hvali svoju prvu zvijezdu Cristiana Ronalda za kojeg vjeruje da će unatoč tome što ima 31 godinu igrati još 10 godina.

“Sutra je zadnja utakmica na Euru, ali sigurno nije zadnja za Cristiana Ronalda u Portugalu. On će sigurno igrati još najmanje 6 ili 7 godina, a možda i deset”, rekao je Santos koji je trenirao Ronalda dok je ovaj bio tinejdžer, ali na kratko jer je CR vrlo brzo otišao u Manchester United:

“Da, istina. Otišao je vrzo i nikada se nije vratio. Fantastičan je. Uvijek želi pobijediti, mentalno je jak i uvijek traži kako da bude još bolji. On je rođeni pobjednik. Zna se užasno naljutiti kada stvari ne idu po njegovom, ali uvijek želi biti još bolji”, rekao je 61-godišnji stručnjak.

“Važno je imati pobjednike u ekipi. Uz Ronalda tu su Joao Mario i Renato Sanches. Mladići donose veliku poletnost iako su ponekad nerealni, ali stvari treba gledati u pozitivnom tonu”, rekao je Santos pa dodao:

“Od početka sam tvrdio da možemo u finale i da možemo i osvojiti naslov. Uz nas spominjao sam Španiju i Njemačku te Frasncusku. Francuska je u finalu i favorit je, ali ja mislim da će Portugal osvojiti naslov.”