Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sarajevo bez dva važna igrača dočekuje Slogu, Tuzla City u Gabeli

ziljkic sarajevo torpedo
FOTO: Fena

Oslabljeno će sutra biti Sarajevo neigranjem kapitena Almedina Ziljkića i Ivana Borne Jelića Balte, koji imaju po tri žuta kartona

Danas su na rasporedu još dva meča Premijer lige BiH. Tuzla City će gostovati u Gabeli ekipi GOŠK-a, dok je Sarajevo domaćin Slogi Meridian.

Nakon što su prošle godine dominantno osvojili Prvu ligu FBiH, ekipa GOŠK-a je vrijedno radila tokom priprema i dovela je veliki broj pojačanja kako bi bili konkurentni timovima iz društva najboljih.

S druge strane, Tuzla City je imala jednu od najlošijih sezona prošle godine, jer su se do zadnjeg kola borili za opstanak. Ove sezone cilj je ponovo Evropa, pa nas u Gabeli očekuje zanimljiv meč.

Sarajevo dočekuje Slogu

U drugoj utakmici dana Sarajevo će na svom Koševu dočekati ekipu Sloge Meridian.

Nakon što su obje ekipe u prošloj sezoni lutale po stadionima i tek u finišu sezone zaigrale na svojim stadionima, ove godine imaju privilegiju da igraju na svom terenu od prve utakmice.

Bordo tim u ovaj meč ulazi nakon ispadanja u Evropi od gruzijskog Torpeda, a onda i smjene trenera Mirze Varešanovića i direktorice Ajle Alimanović.

Tim će na večerašnjem susretu voditi šef Akademije Mensur Dogan, a ono što svakako raduje navijače jeste povratak Hordi zla na sjevernu tribinu.

Oslabljeno će sutra biti Sarajevo neigranjem kapitena Almedina Ziljkića i Ivana Borne Jelića Balte, koji imaju po tri žuta kartona iz prošle sezone.

Sloga Meridian je prošle sezone uspjela izbjeći ispadanje iz lige, pa su tako ove sezone na klupi ostavili trenera Vladu Jagodića i žele već u prvom dijelu šampionata osigurati opstanak.

Dobojlije na Koševo stižu bez Ajdina Redžića, koji ima tri žuta kartona iz prošle sezone.

Treća utakmica koja se danas trebala igrati između Željezničara i Igmana je odgođena radi obaveza Plavih u Evropi.