Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh telecom premijer liga

Sarajevo bez Musemića zapelo u Ugljeviku, Čelik potonuo u opasnu zonu

zrinjski radnik (1)

Čelik će Novu godinu dočekati na poziciji koja vodi u niži rang takmičenja

Pet utakmica posljednjeg kola u jesenjem dijelu sezone BH Telecom Premijer lige već je završeno.

Potez Uprave Sarajeva da smijeni Husrefa Musemića nije se pokazao baš najdjelotvornijim kada je ekipa u pitanju. Aktuelni prvak danas je zapeo u Ugljeviku, kod fenjeraša Zvijezde 09.

Poveli su domaći u 49. minutu golom Đelmića, a Sarajevo je izjednačilo u 77. minutu sa bijele tačke kada se u strijelce upisao Ahmetović. Bio je to četvrti poraza Sarajeva ove sezone.

Čelik će Novu godinu dočekati na poziciji koja vodi u niži rang takmičenja. Zenički tim je užasnu jesen završio porazom na gostovanju kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Slavili su domaći golovima Vazde, Atajića, Hadžića i Dragutinovića.

Za Čelik je oba puta pogađao Mahmutović, i to oba puta za vodstvo gostiju, no na kraju je Mladost potpuno okrenula rezultat i uzela tri velika boda. Ovim porazom Čelik i Mladost zamjenili su mjesta na tabeli, Zeničani Novu godinu čekaju u zoni ispadanja.

Zrinjski je jesen okončao pobjedom protiv Radnika na svom terenu. Jedini gol na utakmici postigao je Švšić u 61. minutu. Istim rezultatom 1:0 Tuzla City je na Tušnju savladao Široki Brijeg. Strijelac je bio sjajni Vojo Ubiparip. Ubiparip se ovim golom izjednačio na čelu liste strijelaca sa Sulejmanom Krpićem. Obojica imaju po 12 golova. Stojan Vranješ zabio je 11, a Mersudin Ahmetović 10 golova.

Od 16 sati danas igraju Željo i Velež, a sutra od 15 sati Borac i Sloboda.

Rezultati by SofaScore