Fudbal

preporuka UEFA

Sarajevo će biti prvak BiH ako se 2. maja ne nastavi PL BiH

20/03/2020

Jedino su Englezi na sastanku odlučili da će se tekuća sezona privesti kraju

UEFA je na video konferenciji održanoj ove sedmice donijela odluku da se ligaška takmičenja u Evropi nastave 2. maja i završe do 30. juna u slučaju da se smiri pandemija koronavirusa.

To je termin od dva mjeseca, a obzirom da je većini liga ostalo deset i više kola, to će predstavljati problem Savezima da dogovore raspored. Među njima je i NFSBiH.

U slučaju da se situacija sa COVID-19 ne smiri do početka maja, opet bi se prolongirao nastavak ligaških takmičenja, ali to bi stvorilo dosta problema većini liga pa i BHT PLBiH, obzirom da 30. juna igračima ističu ugovori, a teško bi se i 10-11 kola “uguralo” u manje od dva mjeseca.

Ako se takmičenja ne bi nastavila 2. maja, onda bi gotovo sigurno lige proglasile prvake prema plasmanu prilikom prekida. U tom scenariju prvak BiH bi bila ekipa Sarajeva, a u Evropu bi išli Željezničar, Zrinjski i Borac.

Jedino su Englezi na sastanku odlučili da će se tekuća sezona privesti kraju, bez obzira koji termin bio, osim neke dodatne vandredne situacije, tačnije dubljeg produženja pandemije koronavirusa u Evorpi i svijetu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.