Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

preporuka UEFA

Sarajevo će biti prvak BiH ako se 2. maja ne nastavi PL BiH

marinovic fk sarajevo2

Jedino su Englezi na sastanku odlučili da će se tekuća sezona privesti kraju

UEFA je na video konferenciji održanoj ove sedmice donijela odluku da se ligaška takmičenja u Evropi nastave 2. maja i završe do 30. juna u slučaju da se smiri pandemija koronavirusa.

To je termin od dva mjeseca, a obzirom da je većini liga ostalo deset i više kola, to će predstavljati problem Savezima da dogovore raspored. Među njima je i NFSBiH.

U slučaju da se situacija sa COVID-19 ne smiri do početka maja, opet bi se prolongirao nastavak ligaških takmičenja, ali to bi stvorilo dosta problema većini liga pa i BHT PLBiH, obzirom da 30. juna igračima ističu ugovori, a teško bi se i 10-11 kola “uguralo” u manje od dva mjeseca.

Ako se takmičenja ne bi nastavila 2. maja, onda bi gotovo sigurno lige proglasile prvake prema plasmanu prilikom prekida. U tom scenariju prvak BiH bi bila ekipa Sarajeva, a u Evropu bi išli Željezničar, Zrinjski i Borac.

Jedino su Englezi na sastanku odlučili da će se tekuća sezona privesti kraju, bez obzira koji termin bio, osim neke dodatne vandredne situacije, tačnije dubljeg produženja pandemije koronavirusa u Evorpi i svijetu.