Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga bih

Sarajevo dočekuje jednog od najljućih rivala, Željezničar gostuje na Otoci

ahmetovic siroki

Derbi se igra večeras na Koševu

Nakon tri jučerašnje utakmice, danas će biti odigrana i druga polovina 11. kola m:tel Premijer lige BiH, odnosno još tri meča.

Derbi se igra večeras na Koševu (19.10 sati), gdje Sarajevo dočekuje jednog od svojih najneugodnijih gostiju tokom protekle dvije decenije, sastav Širokog Brijega.

Bordo tim će biti lišen usluga reprezentativca Benjamina Tatara (skupio tri žuta kartona), trener hercegovačke ekipe Toni Karačić se žali na veliki broj povrijeđenih igrača, ali svejedno se očekuje kvalitetan duel ovih rivala. Meč je u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport 1.

Bodove s kojima bi ostao u borbi za vrh tabele Željezničar će danas tražiti na Otoci. Fenjeraš Olimpik u ovom trenutku ne djeluje kao protivnik koji bi mogao savladati Plave, ali upravo su izabranici Amara Osima priredili nekoliko gorkih iznenađenja svojim navijačima u susretima u kojima su nosili rolu izrazitog favorita. Utakmica je u prenosu na platformi Moja TV.

U Krupi na Vrbasu igra se utakmica između ekipa koje će očito ove sezone voditi borbu za opstanak. Domaćin bi se eventualnom pobjedom izjednačio po broju bodova sa svojim današnjim takmacem, ekipom Mladosti.