Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sarajevo dočekuje pojačano Posušje, Široki Brijeg s novim trenerom

fk sarajevo – leotar – fena 2 (1)

Obje utakmice počinju u 17 sati. Utakmicu s Koševa prenosi Moja TV, dok meč s Pecare možete gledati uživo na Arena Sport TV

Posljednja dva susreta 13. kola m:tel Premijer lige BiH na programu su danas.

Na stadionu Koševo, FK Sarajevo će dočekati HŠK Posušje. Bordo tim na današnjem susretu ima ulogu favorita, a ekipa s Koševa je pod imperativom pobjede nakon što nije slavila u posljednja dva premijerligaška meča.

Valja napomenuti da bi za Posušje danas mogli zaigrati Slobodan Milanović, Luka Miletić i Sinan Ramović koji su nedavno pojačali ovaj hercegovački klub. Utakmicu sudi Josip Martinović iz Čapljine.

U drugom meču, NK Široki Brijeg će na Pecari dočekati FK Rudar Prijedor. Širokobriježani su u prošlom kolu doživjeli visok poraz od Zrinjskog rezultatom 4:0, pa će danas zasigurno željeti popraviti dojam.

Ruže ne cvjetaju ni kod prijedorskih Rudara. Nedavno je smijenjen trener Nikica Milenković, a ekipu je preuzeo dosadašnji asistent Marko Tešić. Ostaje da se vidi da li će promjena trenera donijeti pozitivan šok Prijedorčanima. Ovaj susret sudi Mirza Kazlagić iz Cazina.

Obje utakmice počinju u 17 sati. Utakmicu s Koševa prenosi Moja TV, dok meč s Pecare možete gledati uživo na Arena Sport TV.

Raspored:

FK Sarajevo – HŠK Posušje (17:00h, Moja TV)

NK Široki Brijeg – FK Rudar Prijedor (17:00h, Arena Sport TV)