Premijer liga BiH

Sarajevo golom Varešanovića savladalo Krupu

varesanovic-sarajevo

Ekipe su u prvih 45 minuta napravile 28 faulova (9-19), što također govori o (ne)kvalitetu predstave na Koševu

Ekipa Sarajeva je došla do prve prvenstvene pobjede u drugom dijelu sezone m:tel Premijer lige BiH. Teškom mukom protiv fenjeraša Krupe, ali ovo su bodovi kojima se ne gleda u zube, s obzirom da je bordo tim napokon izašao iz krize.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo naročita uzbuđenja. Stopostotne prilike su izostale, nešto su konkretnije čak djelovali gosti iz Krupe na Vrbasu, koji su uputili nekoliko šuteva prema golu bordo tima.

Ekipe su u prvih 45 minuta napravile 28 faulova (9-19), što također govori o (ne)kvalitetu predstave na Koševu. Da stvar bude gora za domaćine, tokom prvog poluvremena igru su zbog povreda morali napustiti Anel Hebibović i Tino Sven Sušić.

Nakon odmora, bordo tim odlučnije kreće po pogodak. Sjajnu šansu imao je u 51. minuti Jasmin Mešanović, ali u situaciji “jedan na jedan” kao pobjednik je izašao golman Krupe Vasilije Kolak.

Upornost se Sarajevu isplatila u 57. minuti. Bila je to lijepa akcija prvenstvenog lidera, koju svojim prvijencem za bordo tim kruniše Dal Varešanović, nakon lijepe asistencije rezerviste Milanovića.

Poslije gola utakmica se znatno umirila. Sarajevo je sigurnom igrom na sredini terena uglavnom držalo kontrolu nad mečom, a priliku da debituje dobio je i Boris Cmiljanić, koji je ušao umjesto strijelca Varešanovića u 75. minuti.

Rezultat se tako nije mijenjao, prvak je upisao pobjedu itekako bitnu za vraćanje samopouzdanja, agonija posljednjeplasirane Krupe se nastavila.

Sarajevo – Krupa 1:0 (Varešanović 57′)

Stadion Asim Ferhatović Hase. Glavni sudija: Antoni Bandić (Grude).

SARAJEVO: Kovačević, Miličević, Adukor, Oremuš, Hodžić, Đokanović, Sušić (Pejović), Varešanović (Cmiljanić), Hebibović (Milanović), Fanimo, Mešanović.

KRUPA: Kolak, Galić, Ćivić, Karišik, Pavlović, Rakić (Erak), Dujaković, Jović, Palić (Redžić), Muminović (Makitan), Nikolić (Vukmanović).