Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Sarajevo gostuje na Pecari, Tuzla City u Prijedoru, Borac u Bijeljini

fk sarajevo (1)

Najzanimljiviji meč danas se igra na Pecari gdje se sastaju Široki Brijeg i Sarajevo

Nakon jučerašnjih pobjeda Veleža i Zrinjskog, te neriješenog rezultata na Tušnju u utakmici Slobode i Željezničara, danas se igraju tri preostale utakmice 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prva utakmica nedjeljnog rasporeda se igra od 13 sati u Prijedoru gdje se sastaju domaći Rudar i Tuzla City. Obje ekipe u utakmicu ulaze nakon poraza u prošlom kolu. Rudar je izgubio od Borca, dok je ekipa iz Siminog Hana poražena od lidera Zrinjskog u direktnom okršaju dvije vodeće ekipe. I jedni i drugi će danas pokušati saprati gorak okus poraza, a utakmicu možete pratiti na kanalima Arena Sport. Glavni sudija će biti Mateo Musa.

Najzanimljiviji meč danas se igra na Pecari gdje se sastaju Široki Brijeg i Sarajevo. Nakon vezanih pobjeda nad Radnikom i Slobodom, Sarajevo u današnju utakmicu ulazi sa više samopouzdanja i sa željom za tri boda. Ipak, Široki zadnjih pet kola ne zna za poraz i sigurno će nastojati da pauzu dočekaju sa što više bodova na svom kontu. Utakmicu će suditi Dragan Petrović, a istu možete pratiti od 15 sati na kanalima Arena Sport.

Na današnjem rasporedu je i utakmica između posljednjeplasiranog Radnika i Borca. Bijeljinci dočekuju četvrtu ekipu lige dok očajnički traže bodove za bijeg iz zone ispadanja. Jučerašnji poraz Posušja bi za igrače Radnika mogao biti dodatni motiv, ali sa druge strane se nalazi ekipa Borca koja vodi borbu za Evropu. Ovaj meč će suditi Mirza Kazlagić, a utakmicu možete pratiti u direktnom TV prenosu na kanalima Arene Sport od 15 sati.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Jučer, 27. novembar

Leotar – Velež 1:3

Sloboda – Željezničar 1:1

Zrinjski – Posušje 3:1

Danas, 28. novembar

13:00 Rudar – Tuzla City (Arena Sport)
Sudija: Mateo Musa (Čitluk)

15:00 Radnik – Borac (Arena Sport)
Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin)

15:00 Široki Brijeg – Sarajevo (Arena Sport)
Sudija: Dragan Petrović (Banjaluka)