Premijer liga BiH

Sarajevo i Borac na Koševu igraju utakmicu sezone, Krupa protiv Slobode lovi bodove spasa

susic

Poslastica ljubitelje fudbala očekuje na Koševu, od 19 sati. Možda i meč sezone, u kojem će lider Sarajevo ugostiti drugoplasirani Borac

Prve tri utakmice 26. kola m:tel Premijer lige BiH odigrat će se danas.

Poslastica ljubitelje fudbala očekuje na Koševu, od 19 sati. Možda i meč sezone, u kojem će lider Sarajevo ugostiti drugoplasirani Borac.

Banjalučani za aktuelnim prvakom zaostaju pet bodova i upravo u ovom susretu vide svoju šansu da eventualnom pobjedom postanu itekako ozbiljan kandidat za titulu. No, to je lakše reći nego učiniti, iako se Borac može pohvaliti pobjedničkom serijom (šest zaredom).

Bordo tim je često znao pokazati karakter i dobru igru kad je bilo najpotrebnije, na osnovu toga je i u prethodne dvije sezone osvajao trofeje.

U Krupi na Vrbasu fenjeraš dočekuje Slobodu. Domaćinu bodovi trebaju kao suho zlato kako bi barem imao šansu do kraja mjeseca se odlijepiti sa zadnje pozicije na tabeli, dok bi Tuzlacima sve osim poraza odgovaralo kako ne bi morali (barem zasad) razmišljati o borbi za opstanak.

U Doboju kod Kaknja gostuje Tuzla City. Uz partiju kakvu su prikazali prošlog vikenda na Grbavici (4:4), fudbaleri Mladosti sigurno nisu bez šansi protiv favoriziranog sastava iz Simin Hana, koji ovog proljeća ne zna za poraz u Premijer ligi BiH.

Dvije današnje utakmice, na Koševu i MGM Farm Areni, bit će u direktnom TV prenosu.