zajedničko saopštenje

Sarajevo i Velež uputili novi poziv premijerligašima: Nemojte biti nijemi posmatrači nepravilnosti

230820_Sarajevo_Velez

Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. aprila podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku

Fudbalski klubovi Sarajevo i Velež izdali su zajedničko saopštenje koje se odnosi na (ne)regularnost takmičenja u Premijer ligi BiH.

Njihovo obraćanje prenosimo u potpunosti:

“Nastavljamo najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH.

Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. aprila podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku. Protiv FK Mladost Doboj Kakanj, FK Sarajevo i FK Velež dosuđeni su jedanaesterci.

Pored brojnih dosuđenih i nedosuđenih prekršaja, podijeljenih kartona i drugih nepravilnosti, izražavamo zabrinutost radi nemilih scena kojima smo svjedočili u Bijeljini u petak.

Još jednom pozivamo sve klubove da se pridruže inicijativi, te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni.

Cilj svih klubova koji su učesnici u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini mora biti zaštita integriteta takmičenja, te osiguravanje istih uslova za sve timove”.