Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BHT Premijer liga

Sarajevo i Željezničar poraženi od posljednjeplasiranih ekipa

zeljeznicar
FOTO: fkzeljeznicar.ba

Zvijezda je iznenađujuće dobro stajala na Grbavici

Prvoplasirana ekipa FK Sarajevo izgubila je rezultatom 1:0 na gostovanju kod GOŠK-a u Gabeli, dok je Zvijezda 09 u posljednjim momentima utakmice savladala domaći Željezničar.

U 15. kolu BHT PLBiH, GOŠK je iznenadio lidera Sarajevo i slavio sa 1:0.

GOŠK je odlično otvorio meč. U prvih sedam minuta propustili su velike prilike preko Hajdarevića i Kulovića. U 19. minuti nova šansa za Kulovića, ostalo je 0:0.

Pet minuta kasnije velika šansa za Sarajevo. Tatar je izašao pred Kozića, ali je golman domaćeg tima odbranio njegov udarac.

U 37. minuti veliko slavlje domaćih. Kulović je ukrao loptu Mujakiću, Aletić je kratko ostavio do Hajdarevića koji uz pomoć stative pogađa za vodstvo domaćeg tima od 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Bordo tim je krenuo sa ofanzivom. Velkoski je u 60. minuti imao dobru priliku, no odbrana GOŠK-a sjajno reaguje. U 70. minuti Kozić je ponovo bio heroji domaćih, nakon što je odbranio pokušaj Adukora. Rahmanović je u 87. minuti propustio veliku priliku za goste, kao i Šišić minut kasnije.

Na kraju, ostalo je GOŠK – Sarajevo 1:0, čime su Gabeljani upisali veliki trijumf u borbi za opstanak.

Zvijezda je iznenađujuće dobro stajala na Grbavici. Prijetili su na početku iz nekoliko poluprilika, ali prvu pravu šansu propuštaju domaći u 18. minuti preko Krpića. U 25. minuti Zec u šansi, bez promjene rezultata.

Nakon nekoliko prilika Željezničara, rezultat se nije mijenjao, a Grbavicu je šokirao Mladen Filipović u 95. minuti pogodivši za veliko slavlje gostiju.