Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo izgubilo od Rijeke, to bi trebala biti postava za Lech

Kontrolna utakmica u Kranju: FK Sarajevo – HNK Rijeka

Fudbaleri Sarajeva danas su na stadionu u Kranju u veoma kvalitetnoj kontrolnoj utakmici poraženi od Rijeke, rezultatom 1:3, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Slovenije.

U prvom poluvremenu dobrog tempa, na momente nešto oštrijih startova i blage nervoze među igračima, Rijeka je imala blagu inicijativu u prvih 20 minuta, dok je Sarajevo prijetilo iz polukontri. Nakon što je Senedin Oštraković dobro intervenisao u 17. minutu, ni 60 sekundi kasnije Haris Duljević je šutirao pokraj lijeve stative gola tima sa Kantride. U 24. minutu Leon Benko, koji se konstantno „tukao“ sa zadnjom linijom hrvatskog viceprvaka, dobro puca iskosa sa lijeve strane u kontra ugao. No, sreća je bila saveznik Rijeke, pa je lopta završila u gol autu, uz aplauze sa tribina za napadača Sarajeva.

[pull_quote_right]Startna postava: Oštraković, Stepanov, Barbarić, Puzigača, Stojčev, Hebibović, Cimirot (kapiten), Duljević, Radovac, Benko, Velkovski[/pull_quote_right]

Dobra igra Sarajeva krunisana je u 33. minutu. Nakon centrašuta iz kornera „bijeli“ su zaboravili na Bojana Puzigaču. On odlično šutira glavom i pogađa nebranjeni dio mreže gola Ivana Vargića.

Početak drugog poluvremena, uz brojne izmjene trenera u timovima, donio je blagu inicijativu Sarajeva, ali i opasniju Rijeku. U 54. minutu moglo je doći do izjednačenja rezultata. Međutim, to nije dozvolio Tomislav Barbarić. Odlično je uklizao i u odsutnom trenutku na vrhu šesnaesterca izblokirao šut. Minut kasnije Gojko Cimirot gubi loptu na 35 metara od gola. Riječani to koriste i nakon sjajne i brze akcije Anas Sharbini pogađa „malu mrežicu“ za 1:1.

Deset minuta kasnije preokret. Sharbini je ovaj put u ulozi asistenta. Odigrao je povratnu loptu na Ivana Tomečaka, koji prisebnim udarcem vara golmana Sarajeva za 1:2.

Do kraja susreta momčad iz bh. prijestolnice nije uspjela stići do egala. Naprotiv, Rijeka je potvrdila trijumf u 79. minutu nakon što je Zoran Kvržić, bivši bh. reprezentativac dobro skočio i glavom loptu poslao pod prečku gola „rezerviste“ Emira Plakala.

Sarajevo je današnju kontrolnu utakmicu počelo u sljedećem sastavu: Oštraković, Stepanov, Barbarić, Puzigača, Stojčev, Hebibović, Cimirot (kapiten), Duljević, Radovac, Benko, Velkovski.

Najvjerovatnije, ne bude li nepredviđenih dešavanja, to će biti i „jedanaestorka“ za prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, koju će izabranici trenera Dženana Uščuplića odigrati 14. jula na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ protiv poljskog Lecha.