Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo na Koševu uvjerljivo savladalo prvaka države

zrinjski sarajevo111

Fudbaleri Sarajeva u derbiju 9. kola Lige za prvaka Premijer lige BiH na Koševu su razbili Zrinjskog rezultatom 4:1.

Utakmica na Koševu bila je uistinu spektakularna, a jedini nedostatak bio je mali broj gledaoca i kišovito vrijeme. Blaž Slišković se kockao u derbiju, čuvao je najbolje igrače, pa su Nemanja Bilbija, Miloš Filipović, Pero Stojkić ostali na klupi, dok u kadru nije bilo Kenana Pirića. Sa druge strane, Musemić je izveo najjači sastav sa ciljem da Sarajevo osvoji sva tir boda.

Sarajevo do zasluženog vodstva dolazi u 33. minuti. Emir Halilović izveo je korner, a Elvis Sarić glavom pogađa za 1:0. Do kraja prvog poluvremena domaći tim uspio je postići još dva pogotka. Najprije je Krste Velkoski sjajno proigrao Mersudina Ahmetovića, koji u 40. minuti pogađa za 2:0, dok je u 45. minuti Mićo Kuzmanović nakon sjajnog prodora Halida Šabanovića povisio na 3:0.

U nastavku susreta, Zrinjski je zaigrao bolje, te su preko bekrića i dva puta Gražana prijetili golu Sarajeva. Bila je to uvertira za pogodak. Kenan Handžić sjajno je zabio u 55. minuti za 3:1. Ipak, Zrinjski se nije uspio vratiti u meč. U 62. minuti Mićo Kuzmanović svojim drugim pogotkom na utakmici postavlja konačnih 4:1.