Umag

Sarajevo nadigralo Levski u pripremnom meču

sarajevo-1

Levski je teško dolazio do šansi u drugom poluvremenu

Sarajevo je u novom pripremnom susretu savladalo Levski iz Sofije u Umagu (1:0), a bordo tim je svojevremeno izbacio ovaj bugarski klub iz kvalifikacija za Evropsku ligu.

Levski je imao početnu inicijativu, ali se Sarajevo brzo oslobodilo početnog pritiska. Bugarski klub je u 21. minuti imao dvije dobre prilike u jednomnapadu. Prvo je Dupovac blokirao, a nakon toga udarac sa distance otišao je pored gola Kovačevića.

Mochev je u 29. minuti imao novu priliku za Levski. Igralo se čvrsto na sredini terena uz dosta grešaka, a u finišu prvog dijela Sušić je imao nekoliko sjajnih driblinga. Do odlaska na pauzu nije bilo većih uzbuđenja i mreže su ostale mirovati.

Bordo tim je uspio doći do prednosti u 56. minuti kada je Handžić izašao sam na golmana Levskog i pogodio za 1:0. Četiri minute poslije, Tatar je uposlio Đokanovića, ali mladi veznjak nije uspio pogoditi. Đokanović je također u 66. minuti snažno šutirao, no golman bugarskog kluba mu je odbranio.

Levski je teško dolazio do šansi u drugom poluvremenu, a fudbaleri Sarajeva su u nekoliko navrata lijepo kombinovali. U finišu utakmice odbrana tima sa Koševa blokirala je udarac Nigela Roberthe i tako su sjajnom igrom u drugom dijelu došli do trijumfa.

Od prve minute za tim sa Koševa danas su igrali: Kovačević, Pidro, Oremuš, Miličević, Dupovac, Pejović, Sušić, Đokanović, Jukić, Velkoski, Handžić.