Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bordo rapsodija na Pecari

Sarajevo nadigralo Široki Brijeg i oživjelo evropske ambicije

fk sarajevo pobjeda

Bez previše dileme, najbolja partija Sarajeva ove sezone i jako loše izdanje Širokog. Bitka za Evropu postaje sve zanimljivija, tim s Koševa ponovo je u igri…

Ekipa Sarajeva na najbolji način je nagovijestila izlazak iz krize. Bordo tim je ostvario pobjedu na gostovanju koje je tradicionalno nezgodno za klub s Koševa i savladao Široki Brijeg sa sigurnih 1:3, piše Scsport.ba.

Bordo tim je već u petoj minuti došao do vodstva fenomenalnim golom Hamze Čatakovića. Napadač gostiju primio je loptu nakon izvedenog auta, okrenuo se i iskosa sa desne strane uputio pravi projektil u suprotni ugao protivničke mreže. Pogodak za TV špice.

Ekipa Sarajeva je tražila penal u 12. minuti, ali pad Tomaševića u šesnaestercu Širokog rezultirao je žutim kartonom za beka gostiju, zbog simuliranja.

Upravo Tomašević je blokirao pokušaj Bagarića u izglednoj prilici u 18. minuti, da bi nakon kornera za domaće sjajno intervenisao Šahinović i spriječio Brunu Oliveiru da postigne gol glavom.

Sjajna šansa za Sarajevo se ukazala u 23. minuti. Čataković je predriblao golmana Josipovića i pokušao uposliti Ziljkića, ali intervenisala je odbrana domaćih. Vrančić je zatim pokušao iz slobodnog udarca, loptu je uhvatio Josipović.

Zaprijetio je i Martinović glavom poslije kornera, ponovo je golman Širokog bio siguran.

Pokušao je Ziljkić lukavim šutem iznenaditi Josipovića u 41. minuti, ali golman domaćih je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner. Sporna situacija se desila poslije izvođenja udarca iz ugla, lopta je pogodila Valinčića u ruku, ali sudija Sivac se nije oglasio.

No, sudija je reagovao u posljednjoj minuti poluvremena. Ziljkić je ubacivao, Čataković utrčavao, a Lovrić povukao napadača Sarajeva za dres. Sivac je pokazao na bijelu tačku, a Ziljkić bio precizan i postigao svoj prvijenac u dresu bordo ekipe.

Ekipe su tako na odmor otišle uz vodstvo gostiju od 0:2.

Početkom drugog poluvremena povrijedio se Dal Varešanović, njegov otac Mirza na klupi gostiju napravio je prinudnu izmjenu i uveo Avramovskog.

No, to nije previše poremetilo bordo ekipu, koja je nastavila stvarati šanse. Dobru je priliku kreirao Guliashvili, koji je pogodio stativu u 62. minuti.

Pokušavao je Široki Brijeg dalekometnim šutevima smanjiti prednost gostiju, ali bez naročitog uspjeha.

Sarajevo je povisilo na 0:3 deset minuta prije kraja. Ziljkić je istrčao pred Josipovića i zatim sjajno poslužio rezervistu Renana Oliveiru, a brazilski napadač postiže prvijenac.

Konačan rezultat postavljen je u nadoknadi, kada je Sivac dosudio penal za domaće. Vukoja je bio strijelac s bijele tačke za 1:3.

I to je bilo to. Bez previše dileme, najbolja partija Sarajeva ove sezone i jako loše izdanje Širokog. Bitka za Evropu postaje sve zanimljivija, tim s Koševa ponovo je u igri…

Široki Brijeg – Sarajevo 1:3 (Vukoja 92’ penal – Čataković 5’, Ziljkić 45’, Renan 80’)

Stadion Pecara. Glavni sudija: Ermin Sivac (Zenica).

ŠIROKI BRIJEG: Josipović, Kuprešak, Bruno Oliveira, Pranjić (Medić), Valinčić, Mašić, Vukoja, Bagarić, Lovrić (F. Medić), Tomislav Tomić (Vukelić), Lukić (Knežević).

SARAJEVO: Šahinović, Mulalić, Šerbečić, Martinović, Tomašević (Salčin), Balta Jelić, Vrančić (Mustafić), Varešanović (Avramovski), Ziljkić, Guliashvili (Džafić), Čataković (Renan).