Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo odbilo ponudu Zvezde za Cimirota, vraća se Delač

Borussia Moenchengladbach vs FK Sarajevo

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković za Anadolu Agency potvrdio je kako je s londonskim Chelseajem postignut dogovor o dolasku golmana Mateja Delača na Koševo na posudbu od godinu dana, dok je ponuda Crvene zvezde za Gojka Cimirota odbijena.

“Odbili smo ponudu Zvezde koja je bila korektna i konkretna, ali je kvalitet Cimirota vredniji”, rekao je Ibraković, ističući vrlo korektan i profesionalan odnos Zvezdana Terzića, generalnog direktora Crvene Zvezde koji je bio u delegaciji beogradskog kluba što je u ponedjeljak u Travniku posmatrala susret između Sarajeva i Drine.

Sportski direktor Sarajeva je kazao kako je Cimirot odluku prihvatio kao profesionalac i da je njegova želja, ukoliko ne ode u neki veći klub gdje bi se mogao razvijati, da ostane u FK Sarajevo, gdje je okružen odličnim saigračima.

Ibraković je rekao da je s menadžmentom Chelseaja postigao dogovor o dolasku Delača na posudbu u trajanju od godinu dana. Delačev dolazak, koji bi mogao biti najveće pojačanje u ovom prijelaznom roku, navijači s nestrpljenjem očekuju.

“Još očekujemo njegov pristanak i dolazak u Sarajevo u narednim danima”, rekao je Ibraković i dodao da vjeruje kako to neće biti problem, jer je golman Chelseaja vezan za FK Sarajevo s kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka BIH.