Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Sarajevo odbilo ponudu Zvezde za Cimirota, vraća se Delač

29/07/2015

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković za Anadolu Agency potvrdio je kako je s londonskim Chelseajem postignut dogovor o dolasku golmana Mateja Delača na Koševo na posudbu od godinu dana, dok je ponuda Crvene zvezde za Gojka Cimirota odbijena.

“Odbili smo ponudu Zvezde koja je bila korektna i konkretna, ali je kvalitet Cimirota vredniji”, rekao je Ibraković, ističući vrlo korektan i profesionalan odnos Zvezdana Terzića, generalnog direktora Crvene Zvezde koji je bio u delegaciji beogradskog kluba što je u ponedjeljak u Travniku posmatrala susret između Sarajeva i Drine.

Sportski direktor Sarajeva je kazao kako je Cimirot odluku prihvatio kao profesionalac i da je njegova želja, ukoliko ne ode u neki veći klub gdje bi se mogao razvijati, da ostane u FK Sarajevo, gdje je okružen odličnim saigračima.

Ibraković je rekao da je s menadžmentom Chelseaja postigao dogovor o dolasku Delača na posudbu u trajanju od godinu dana. Delačev dolazak, koji bi mogao biti najveće pojačanje u ovom prijelaznom roku, navijači s nestrpljenjem očekuju.

“Još očekujemo njegov pristanak i dolazak u Sarajevo u narednim danima”, rekao je Ibraković i dodao da vjeruje kako to neće biti problem, jer je golman Chelseaja vezan za FK Sarajevo s kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka BIH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.