Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Sarajevo oštećeno u Bjelorusiji, Dynamo prošao dalje

dynamo sarajevo3 (1)

Treba napomenuti kako je Sarajevo kod rezultata 2:1 oštećeno za čist pogodak

U drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka bh. predstavnik Sarajevo poražen je od bjeloruskog Dynama iz Bresta rezultatom 2:1.

Sarajevo je bilo korektan rival tokom cijelog meča, te je možda zaslužilo i pobjedu, odnosno prolaz dalje u elitnom evropskom takmičenju.

Početak meča je donio veliki šok ekipi sa Koševa, jer je već u trećoj minuti domaća ekipa pogotkom Gordejchuka stigla do vodstva. Nakon pogotka je uslijedio jedan dobar period igre Sarajeva, a nagrada za dobru igru stigla je u 34. minuti, kada je Đokanović pogodio za izjednačenje. Rezultatom 1:1 se otišlo na poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme je počelo na isti način kao i prvo, jer je u četvrtoj minuti drugog poluvremena domaća ekipa ponovo stigla do vodstva, ovaj put preko Dialloa.

Treba napomenuti kako je Sarajevo kod rezultata 2:1 oštećeno za čist pogodak. Ahmetović je pogodio, ali je sudija poništio pogodak zbog nepostojećeg ofsajda.

Sarajevo je tako eliminirano iz kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, ali će igrati treću rundu kvalifikacija za Evropa ligu.