Premijer liga BiH

Sarajevo ponovo igra derbi kola, u goste im dolazi Zrinjski

ahmetovic-premijer-sarajevo-zrinjski

Aktuelni prvak BiH i dalje je neporažen u prvenstvu, a nakon gradskog derbija sa Željezničarom ekipu Vinka Marinovića očekuje još jedan derbi kola

Danas su na rasporedu tri utakmice 21. kola fudbalske Premijer lige BiH, a u centru pažnje je susret na Koševu gdje lider prvenstva Sarajevo dočekuje ekipu Zrinjskog.

Aktuelni prvak BiH i dalje je neporažen u prvenstvu, a nakon gradskog derbija sa Željezničarom ekipu Vinka Marinovića očekuje još jedan derbi kola.

To će biti prva od dvije uzastopne utakmice ova dva rivala, s obzirom na to da se već u narednu srijedu sastaju u okviru Kupa BiH.

– Opet igramo derbi kola, igramo s ekipom koja u svojim redovima ima iskusnih igrača. Ono što smo vidjeli u utakmici protiv Krupe je da s novim trenerom žele da igraju malo drugačije nego što je to bilo u prošlom periodu, tako da očekujemo zahtjevnu utakmicu. Zrinjski je dobro odigrao u Evropi, imali su pehova s povrijeđenim igračima i to je jedan od razloga zašto u prošloj sezoni nisu uhvatili jedan kontinuitet. Ono što je sada bitno je da se okrenemo ovoj prvoj utakmici. Moramo spremiti igru koju želimo da igramo, a to što nam nedostaje je igra u završnoj trećini, rekao je Marinović.

– Idemo u goste trenutno najboljoj ekipi u BiH i ako nešto mislimo napraviti morat ćemo dati sve od sebe, izjavio je trener Zrinjskog Sergej Jakirović uoči gostovanja “Plemića” kod vodećeg Sarajeva.

– Izazov za nas je to što su oni u ovoj sezoni još neporaženi. Moramo biti hrabri, moramo biti koncentrirani i moramo postići gol. Bit će teška utakmica i specifična, jer za četiri dana u Kupu igramo s njima. Idemo utakmicu po utakmicu i ja sam zadovoljan kako smo odradili na treninzima pripreme za ova dva susreta, istaknuo je Jakirović na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Utakmica Sarajevo – Zrinjski u okviru 21. kola Premijer lige BiH igra se na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 19 sati.

U ostalim susretima današnjeg programa Krupa od 14 sati dočekuje Široki Brijeg, dok u istom terminu na Tušnju igraju Tuzla City i Željezničar.