Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pripreme premijerligaša

Sarajevo porazom okončalo pripreme, meč Borca i Dinama prekinut zbog tuče igrača

koper sarajevo
FOTO: FK Sarajevo
Detalja sa meča Koper - Sarajevo

Svi igrači i stručni štabovi su sudjelovali u naguravanju, uz nekoliko udaraca

Ekipa Sarajaeva odigrala je posljednju utakmicu na pripremama, protiv Kopera, a konačni rezultat utakmice bio je 1:0 za Slovence.

Sarajevo je zaprijetilo u par navrata na početku utakmice, ali bez ozbiljne prilike koja bi ugorzila čuvara mreže Kopra.

Zatim 15. minuti penal za ekipu Kopra, igrači su se žalili na odluku sudije, iz razloga što je bila sumnjiva odluka, ipak sudija je ostao pri svojoj odluci.

Ilijev je u prvom navratu odbranio penal, ali se lopta odbila do Jurića koji je postigao gol za vodstvo ekipe iz Slovenije.

Igrači Kopera imali su još jednu ozbiljniju priliku da ugroze gol Ilijeva, ali koju nisu iskoristili.

Hamzić je imao odličnu priliku pred kraj utakmice da donese izjednačenje svom timu, ipak Koprivec je to odbranio.

Na kraju je Sarajevo upisalo prvi poraz na ovim pripremama.

Duel Borca i Dinama prekinut zbog tučnjave

Prijateljska utakmica u Antaliji između Borca i ruskog drugoligaša Dinama iz Mahačkale prekinuta je nakon velikih nereda na terenu u kojem su sudjelovali svi fudbaleri.

Dinamo je bolje otvorio meč i poveo u 32. minuti pogotkom Zalimhana Jusupova, a pred kraj prvog poluvremena Alen Jurilj je izjednačio na 1:1.

dinamo borac
FOTO: Screenshot
Dinamo – Borac: Tučnjava igrača prekinula meč

U drugom poluvremenu, obje ekipe su u pojedinim trenucima igrale pregrubo, a situacija je eskalirala tri minute prije kraja susreta kada je Slobodan Đekić bespotrebno udario jednog nogometaša Dinama, nakon čega je izbio haos.

Svi igrači i stručni štabovi su sudjelovali u naguravanju, uz nekoliko udaraca, a na kraju je sudac odlučio poslati igrače u svlačionice i okončati susret dvije minute prije kraja 90. minute.