premijer liga bih

Sarajevo sa igračem manje do boda u Banjoj Luci

borac-sarajevo

Postoji dilema da li je prvom golu Borca prethodio prekršaj, međutim sporni trenutak nije bilo moguće vidjeti na ponovljenim snimcima koji su emitovani na Arena TV

Ekipe Borca i Sarajeva podijelile su bodove u današnjem susretu 18. kola Premijer lige BiH jer su u Banja Luci odigrale 2:2.

Bordo tim krenuo je bolje u meč i odmah stvorio dvije velike šanse preko Hebibovića i Handžića, ali udarac prvog je izblokiran dok je udarac drugog odbranio Pavlović.

Borac je taj promašaj kaznio u 20. minuti kada nakon jedne kontre mrežu Kovačevića trese Almedin Ziljkić. Postoji dilema da li je golu Borca prethodio prekršaj, međutim sporni trenutak nije bilo moguće vidjeti na ponovljenim snimcima koji su emitovani na Arena TV.

To je bilo sve što se tiče prvog poluvremena.

U nastavku vidjeli smo još više uzbuđenja.

Sve je počelo u 59. minuti kada Handžić ubacuje s lijeve strane, Fanimo lijepo prima loptu i smireno je plasira pod noge Pavlovića za izjednačenje.

Sarajevo je odmah nakon toga nastavilo s napadima u pokušaju da potpuno okrene rezultat u svoju korist, ali u jeku istih Borac je zaprijetio i ponovo pogodio.

Jedna lopta došla je do Stojana Vranješa koji šutira sa oko 20 metara i pogaša donji lijevi ugao gola gostujuće ekipe.

Poslije toga novi udarac Sarajevu zadao je njihov igrač Anel Hebibović koji dobija crveni karton i ostavlja igrače na cjedilu.

Bez obzira na to bordo momci se nisu predavali, pravili su pritisak na gol Borca što im se isplatilo u 85. minuti kada Handžić lijepo ostavlja loptu Fanimu, ovaj šutira sa oko 11 metara i matira zaklonjenog Pavlovića za novo poravnanje.

Na kraju se ispostavilo kako je to i konačan rezultat susreta.

Borac nakon ovog remija ima 32 boda i nalazi se na 3. poziciji dok je Sarajevo još uvijek lider sa šest bodova više od Željezničara.

Standings provided by SofaScore LiveScore