Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Sarajevo savladalo Čelik i trijumfalno završilo jesenji dio sezone

sarajevo celik333

Imaju pet bodova prednosti nad prvim pratiocem Zrinjskim

Fudbaleri Sarajeva savladali su zenički Čelik s 3:1, u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trinaestom pobjedom izabranici trenera Husrefa Musemića trijumfalno su okončali jesenju polusezonu s pet bodova prednosti nad prvim pratiocem Zrinjskim.

Utakmica na stadionu “Asim Ferhatović – Hase” počela je otvorenom igrom oba tima. Sarajevo prijeti već u prvom minutu preko Ahmetovića, ali njegova dva šuta brani golman Ružić.

Tri minuta kasnije Okić je imao odličnu priliku pred golom domaćina, međutim nije bio precizan iako je golman Sarajeva Kovačević već bio savladan.

U 9. minutu napadač “bordo” tima Velkoski odlično šutira iz slobodnog udarca, ali gola nije bilo iako su domaći nogometaši smatrali da je lopta prešla gol liniju.

Sarajevo dolazi do prednosti u 35. minutu nakon što je Ružića matirao Pidro poslije dobrog ubačaja Rahmanovića.

Dva minuta kasnije Dedić iz slobodnog udarca pogađa stativu gola Sarajeva. U istom minutu Čelik ostaje s igračem manje na terenu jer je Mehić dobio drugi žuti karton.

Iako s igračem manje, Čelik dolazi do poravnanja minut prije kraja prvog poluvremena, a strijelac je bio Jurina.

U nastavku meča prvu šansu imalo je Sarajevo preko Rahmanovića čiji šut ipak nije bio precizan. Isti igrač je šutirao u 50. minutu, a četiri minuta kasnije i postigao drugi gol za Sarajevo.

Sarajevo se nije povuklo nakon postignutog gola. Musemićevi izabranici su željeli da postignu i treći gol kojim bi riješili konačno pitanje pobjednika u ovom duelu.

U 66. minutu Tatar pogađa stativu Ružićevog gola. Napadi Sarajeva su nastavljeni i bilo je samo pitanje vremena kada će domaći postići i treći gol. To se desilo u 85. minutu kada Handžić pogađa s dvadesetak metara.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo.