Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Sarajevo se spasilo nove blamaže, na Koševu “iščupali” bod protiv Igmana

sarajevo igman
Foto: FK Sarajevo/ Facebook

Sarajevo je ovim remijem izbjeglo novu katastrofu, a Igman priliku da se dodatno odmakne od dna tabele

Večeras je na Gradskom stadionu “Koševo” duelom Sarajeva i Igmana zatvoren subotnji program 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na kraju utakmice sa uzbudljivom završnicom pobjednika nije bilo jer je okončana rezultatom 2:2.

Susret od velikog rezultatskog značaja za obje ekipe agilnije su otvorili domaći fudbaleri.

U devetoj minuti bilježimo pokušaj Hasića sa preko 25 metara, ali lopta odlazi daleko od gola gostiju. Tri minute poslije i Julardžija je šutirao sa distance, ali bez uspjeha. U sljedećem napadu i Anđušić šutira, ali Ćeman sigurno hvata loptu.

Nastavili su domaći sa pritiskom i kontrolom igre, što je bilo i potpuno očekivano. U 16. minuti Mustafić šutira sa deset metara, ali nije bio dovoljno precizan.

Tek u 27. minuti bilježimo i prvu priliku za goste. Nakon jedne dobre akcije i kontra napada Hebibović je šutirao ali nije pogodio, čime je dobra prilika za Igman otišla u nepovrat.

Potom su uslijedile tri velike prilike za Sarajevo. Najprije Hasić u 29. minuti šutira sa ivice šesnaesterca, ali lopta se odbija od jednog fudbalera gostiju. Zatim Beganović nakon jednog solo prodora šutira malo pored gola, a onda i Julardžija dobro centrira, ali do lopte je najbrže došao Ćeman.

U 36. minuti nova prilika za goste. Janketić se izborio za dobru poziciju i šutirao sa ivice šesnaesterca, ali lopta odlazi malo pored stative gola domaćih.

U 38. minuti ponovo Hasić šutira sa distance, ali Ćeman je siguran na golu gostiju. Tri minute poslije i Radović je imao odličnu priliku kada je odlično šutirao, ali lopta pogađa u stativu.

U 42. minuti bilježimo još jedan pokušaj Hebibovića, ovoga puta sa distance, ali mreža domaćih ostaje netaknuta.

U nadoknadi vremena, koja je iznosila tri minute, nismo vidjeli ništa ni od jedne ekipe, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

U istom ritmu su nastavili fudbaleri Sarajeva i u drugom poluvremenu. U 51. minuti Mustafić je šutirao sa sedam-osam metara, ali je jedan fudbaler gostujućeg tima na vrijeme izblokirao njegov udarac. Tri minute poslije i Buljubašić pokušava sa distance, ali brani Ćeman. U 56. minuti i gosti pokušavaju preko Mešinovića, ali lopta odlazi preko gola Sarajeva.

U 65. minuti Oremuš je dobro šutirao za goste, ali lopta se odbija u korner nakon kojeg Ramić šutira glavom, ali lopta odlazi preko gola. Dvije minute poslije i Bešagić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali brani golman domaćih.

U 71. minuti gosti dolaze u vodstvo i to pogotkom Ramića iz penala. Prethodno je Janketić oboren u šesnaestercu, a Gigović je nakon kraćih konsultacija sa pomoćnicima dosudio najstrožiju kaznu.

U 78. minuti gosti udvostručuju vodstvo lijepim pogotkom Hebibovića sa 15-ak metara i dovode ekipu Sarajeva na koljena.

Međutim, domaći se vrlo brzo vraćaju u život. U 84. minuti Čataković natrčava na jedan odbijanac ispred gola gostiju i posprema loptu u mrežu za 1:2, a već u narednom napadu Hasić postiže prelijep pogodak sa 20-ak metara za 2:2.

Uslijedila je potpuna ofanziva domaće ekipe koja je htjela veliki preokret i tri boda pod svaku cijenu. U prvoj minuti nadoknade, od šest koliko je produženo, Aničić je dobro šutirao iz velike blizine, ali odbrana gostiju je otklonila opasnost, a zatim i Peneranda dobro šutira ali Ćeman brani. U posljednjoj minuti bilježimo i dobar udarac Oliveire ali lopta odlazi malo pored gola gostiju.

Treba napomenuti i da je u nadoknadi vremena Velić zaradio crveni karton na klupi Igmana zbog burne reakcije prema sudijama.

Sarajevo je ovim remijem izbjeglo novu katastrofu, a Igman priliku da se dodatno odmakne od dna tabele.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 22. kolo:

Sarajevo 2:2 Igman (čataković 84’, Hasić 86’ – Ramić (p) 71’, Hebibović 78’)

Stadion: Gradski stadion “Koševo” (Sarajevo). Sudija: Miloš Gigović. Crveni karton: Velić (Igman).

SARAJEVO: Rogić, Buljubašić, Renan, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Anđušić, Đuričković, Mustafić.

IGMAN: Ćeman, Mešinović, Bešagić, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Bajrić, Janketić, Ramić.