Premijer liga BiH

Sarajevo slavilo na Mokrom docu protiv Posušja

bagaric-sarajevo

Posušje će na prvi bod u povratničkoj sezoni čekati još neko vrijeme

Fudbaleri Sarajeva slavili su prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine pošto su u drugom kolu savladali Posušje na gostovanju rezultatom 2:0.

Posušje se nije prepalo favorizovanog rivala, već je od starta krenulo otvoreno. Tako su za domaće Vranić i Lauš pokušavali na startu, prije nego što se Sarajevo otvorilo.

U 15. minuti vidjeli smo pogodak kojeg postiže Dražen Bagarić, ali je on poništen nakon što je arbitar podigao zastavicu i označio ofsajd.

Zaprijetio je i Darko Bodul u 34. minuti, a onda smo u 40. minuti vidjeli vodeći gol. Boris Cmilajnić se sjajno snalazi u kaznenom prostoru domaćih i postiže gol za vodstvo. To je bio rezultat prvog dijela.

Otvaranje drugog dijela pripalo je Posušju. Domaćin je izvršio veliku inicijativu, no stopostotnih prilika nije bilo.

U 66. minuti izdvaja se silovit pokušaj Lauša sa distance, ali je golman Dizdarević još bolje intervenisao. Nakon toga golman Sarajeva je odlično odbranio i udarac Begića, da bi kazna uslijedila veoma brzo.

Nakon kornera Bodula u 73. minuti, Kerim Palić šutira glavom i pogađa prečku, a onda se od leđa golmana Baćka odbija u mrežu Posušja.

Taj gol presudio je ekipi Posušja. Domaćin, koji je igrao hrabro i nešto mogao do tog drugog gola, nakon nove kapitulacije je u potpunosti pao i Sarajevo je rutinski došlo do vrijedna tri boda. Sa druge strane, Posušje će na prvi bod u povratničkoj sezoni čekati još neko vrijeme, a u predstojećem kolu slijedi još jedan težak meč, gostovanje Željezničaru na Grbavici.

Posušje – Sarajevo 0:2 (Cmiljanić 40′, Baćak autogol 73′).

Stadion: Mokri dolac (Posušje). Gledalaca: 2.000. Sudija: Sabrija Topalović (Zenica). Žuti kartoni: Bešlić, Barišić (Posušje), Cmiljanić, Bešić, Dizdarević (Sarajevo).

Posušje: Baćak, J. Barišić, Landeka, Leko (od 60′ Vukoja), Begić, Brekalo, Lučić, Lauš (od 80′ Glavina), Vranjić, T. Barišić i Bešlić (od 60′ Ljubić).

Sarajevo: Dizdarević, Kurdić, Pidro, Šabanović, Dupovac, Đokanović, Bodul, Sušić, Fanimo (od 65′ Varešanović), Bagarić (od 65′ Trako) i Cmiljanić (od 57′ Palić).